۱۳۸۸ آذر ۳۰, دوشنبه

خانواده آیت‌الله منتظری مراسم مسجد اعظم را لغو کرد

مراسم خاکسپاری آیت الله حسینعلی منتظری با حضور جمعیت بزرگی از هوادارانش و شخصیت های مذهبی و سیاسی ایران در قم برگزار شد، اما به گفته فرزند آقای منتظری، پس از پایان این مراسم بیت او به محاصره نیروهای انتظامی و نظامی در آمد.

پیکر آیت الله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه و از منقدان سرشناس رهبران کنونی جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۲۱ دسامبر (۳۰ آذرماه) در شهر قم، محل اقامت او، تشییع و پس از اقامه نماز به امامت آیت الله موسی شبیری زنجانی در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.


قرار بود دوشنبه شب مراسمی ترحیم آقای منتظری در مسجد اعظم قم برگزار شود که به گفته فرزند آقای منتظری این مراسم از جانب خانواده او لغو شده است.

سعید منتظری به بی بی سی فارسی گفت که اعضای خانواده مطلع شده اند که مسجد اعظم از ساعت ها قبل، توسط نیروهای بسیج و سپاه پر شده و به همین دلیل مراسم دوشنبه شب را لغو کرده اند.


او در مورد وضعیت اطراف بیت آقای منتظری گفت: "اطراف منزل مثل حکومت نظامی شده است و انواع و اقسام نیروهای نظامی و انتظامی با سپر و باتوم در آنجا مستقر شده اند و اجازه رفت و آمد به بیت را نمی دهند".

مراسم تشییع آقای منتظری که از حدود ساعت ۹ صبح روز دوشنبه از برابر خانه او آغاز شده بود، در آرامش نسبی برگزار شد، اما پس از پایان مراسم، درگیری های پراکنده و محدودی در اطراف بیت آقای منتظری اتفاق افتاد.

یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که گروهی از افراد "لباس شخصی" پس از پایان مراسم تشییع، در واکنش به تجمع هواداران آقای منتظری در اطراف بیت او و شعارهایی که تجمع کنندگان سر می دادند، اقدام به پاره کردن پوسترهای آقای منتظری و حمله فیزیکی به تجمع کنندگان کردند.

واحد مرکزی خبر، خبرگزاری وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در این باره نوشت: "در حاشیه مراسم تشییع و تدفین آیت الله حسینعلی منتظری و با وجود درخواست خانواده ایشان درباره پرهیز از منحرف کردن این مراسم، عده ای سعی کردند با شعارهای افراطی و ساختارشکن، فضایی جنجالی و ملتهب به وجود آورند که با واکنش مردم روبرو شدند".


اما گزارش شده است که پیش از بروز این درگیری ها، با وجود اینکه گروهی از تشییع کنندگان به سر دادن شعارهایی علیه رهبران جمهوری اسلامی می پرداختند، جو نسبتا آرامی بر مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری حاکم بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، قبل از اقامه نماز بر پیکر آقای منتظری، پیام تسلیت آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی و پس از آن پیام احمد منتظری، فرزند آیت الله حسینعلی منتظری، قرائت شد.

یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که در هنگام خوانده شدن پیام آیت الله خامنه ای، گروهی از تشییع کنندگان با فریاد کشیدن و سر دادن شعار نسبت به آن اعتراض کردند.

بر اساس گزارش ایلنا، احمد منتظری در سخنان خود از سوگواران خواست تا پس از پایان مراسم، صحن حرم را ترک کنند.

خبرگزاری رویتر شمار عزاداران را به نقل از شاهدان عینی "صدها هزار تن" گزارش کرده است و سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی هم نوشته است که مراسم تشییع پیکر آیت الله منتظری با حضور "صدها هزار نفر از نقاط مختلف کشور" انجام شد.

آقای موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالف دولت که روز دوشنبه را "عزای عمومی" اعلام کرده بودند، به همراه شماری از مراجع تقلید، روحانیون ارشد و فعالان سیاسی، از جمله آیت الله یوسف صانعی، آیت الله سید جلال الدین طاهری اصفهانی، محمود هاشمی شاهرودی، قربانعلی دری نجف آبادی، علی اکبر محتشمی پور، هادی غفاری، هادی خامنه ای (برادر رهبر جمهوری اسلامی)، غلامحسین کرباسچی شهردار سابق تهران، حبیب الله پیمان و عزت الله سحابی از چهره های ملی مذهبی در مراسم تشییع حضور داشتند.

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت و محمد خاتمی رئیس جمهور سابق نمایندگانی را برای شرکت در مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری به قم فرستاده بودند.

برخی گزارش ها حاکی از آن بوده است که ماموران انتظامی در چند شهر از جمله تهران، از عزیمت اتوبوس های حامل فعالان سیاسی منتقد دولت برای شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری جلوگیری کرده اند یا به بازرسی آنها پرداخته اند.

همچنین سایت کلمه از اقدام مأموران در متوقف کردن یک اتوبوس حامل دانشگاهیان و فعالان سیاسی که از تبریز عازم قم بوده خبر داده است.

گزارش هایی هم از دستگیری برخی افراد که به قصد شرکت در مراسم تشییع جنازه آقای منتظری عازم قم بودند، منتشر شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر