۱۳۸۸ مرداد ۲۴, شنبه

گزارشی از نشریه "تایمز" 13 اوت


یکی از مشاوران نیروهای اپوزیسیون که روابطی نزدیک به رهبری سپاه دارد، می گوید که حداقل پنج فرمانده سپاه که از هواداران اصلاح طلبان قلمداد می شوند پس از انتخابات دستگیر و تاکنون در حبس خانگی بسر می برند. این تصفیه ها، در درون نیروهای امنیتی و سپاهی قدرت را کاملا در اختیار فرمانده هان ارشد سپاه قرار خواهد داد. فرماندهان سپاه انگیزه و علائق مالی بسیاری در حفظ مشی تندروی رژیم و در نتییجه انزوای بیشتر ایران از غرب دارند. بنا به تحقیقات رسمی سپاه فقط از انجام عملیات قاچاق در کشور سالیانه 12 میلیارد دلار درآمد دارد.

اگرچه احمدی نژاد همیشه روابط نزدیکی با سپاه داشته است و 14 تن از 21 وزیر کابینه نخست او از اعضای سپاه بوده اند، اما موقعیت فعلی او به او گوشزد می کند که حالا نوبت اوست که وفاداری خود را به سپاه به نمایش بگذارد. اپوزیسیون ایران اکنون به این احتمال نیز می اندیشند که کودتایی همچون کودتای ژنرالهای پاکستانی علیه نخست وزیر "ذوالفقار علی بوتو" بوقوع بپیوندد. در پاکستان نیز پس از انتخابات بحث انگیز و اعتراضات وسیع خیابانی نسبت به تقلب در انتخابات، دادگاهی تشکیل شد که رای به اعدام نخست وزیر برگزیده داد و دولت او را با کمک نیروهای امنیتی سایه ساقط کرده و ژنرال ضیا الحق را برای یک دهه در راس کشور قرار داد. آیا ایران به همان راه خواهد رفت؟










کروبی : سکوت هرگز

مهدی کروبی: بنده یک قدم هم عقب نخواهم نشست

مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی

مهدی کروبی به تهدیدهای گروه‌ انصار حزب‌الله پاسخ داد و گفت، فشار، تهدید و تخریب نمی‌توانند وی را از مسیر دفاع از حقوق مردم خارج نمایند. انصار حزب‌الله تهدید کرده بود در مقابل دفتر روزنامه "اعتماد ملی" تجمع می‌کند، اما این تجمع برگزار نشد.

هم‌زمان با حملات گسترده‌ی امامان جمعه به مهدی کروبی، گروه انصار حزب‌الله با پخش اعلامیه‌هایی در نماز جمعه‌ی تهران اعلام کرد بعد از ظهر روز شنبه (۲۴ مرداد) مقابل دفتر روزنامه‌ی اعماد ملی تجمع خواهد کرد. روزنامه‌ی اعتماد ملی، ارگان حزب اعتماد ملی است که رهبری آن را مهدی کروبی بر عهده دارد. علت خشم امامان جمعه و انصار حزب‌الله از مهدی کروبی، نامه‌ی سرگشاده‌ی وی به هاشمی رفسنجانی است. وی در این نامه‌ خواستار بررسی مسئله‌ی "تجاوز به دختران و پسران" بازداشت‌شده در حوادث پس از انتخابات از سوی ریاست مجلس خبرگان شد.

کروبی در نامه‌ی خود به رئیس مجلس خبرگان نوشت: «عده‌ای از افراد بازداشت‌شده مطرح نموده‌اند كه برخی افراد با دختران بازداشتی با شدتی تجاوز نموده‌اند كه منجر به ایجاد جراحات و پارگی در سیستم تناسلی آنان گردیده است. از سوی دیگر افرادی به پسرهای جوان زندانی با حالتی وحشیانه تجاوز كرده‌اند به طوری‌ كه برخی دچار افسردگی و مشكلات جدی روحی و جسمی گردیده‌اند و در كنج خانه‌های خود خزیده‌اند.»

کروبی در ادامه‌ی نامه‌ی خود نوشت: «با توجه به اهمیت مساله انتظار است این اقدام توسط هیاتی بی‌غرض و شفاف از طرف رئیس مجلس خبرگان رهبری مورد بررسی و پیگیری تا حصول نتیجه قرار گیرد تا درسی برای آیندگان شود و فرصت به اراذل و اوباشی از این دست ندهد تا آبروی نظام و امام و جمهوری ‌اسلامی را بر باد ندهند و خدمات هزار ساله روحانیت را مخدوش نمایند.»

نامه‌ی کروبی که بازتاب گسترده‌ای در ایران و جهان داشت، درعین‌حال واکنش خشم‌آلود مقا‌م‌های حکومت ایران را برانگیخت. امامان جمعه برخی شهرها محتوای نامه‌ی مهدی کروبی به هاشمی رفسنجانی را "اتهامات ناروا" و "دروغ" خواندند و خواستار مجازات وی شدند.

لاریجانی، رئیس مجلس پس از انتشار نامه‌ی کروبی خواستار رسیدگی به این نامه‌ شد، اما دو روز بعد، موضوع تجاوز به بازداشت‌شدگان را تکذیب کرد و خواستار ارائه سند و مدرک از سوی کروبی شد.

رسانه‌های وابسته به حکومت نیز به سرعت به تکذیب محتوای نامه کروبی پرداختند، اما مجید انصاری، از اعضای سرشناس شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، اعلام کرد، با کمال تاسف اينها صحت دارد و آدم بايد آرزوی مرگ کند که در جمهوری اسلامی کار به اينجا برسد که چنين فجايعی رخ دهد. آقای انصاری افزود: «اصل قضيه قطعی و اثبات شده و گزارش آن برای مقامات رفته است.»

تجمعی که برگزار نشد

مهدی کروبی در واکنش به اعلامیه‌های پخش‌شده از سوی انصار حزب‌الله و قصد آنان برای تجمع در مقابل دفتر روزنامه‌ی اعتماد ملی، گفت: «ما از حضور منتقدين استقبال می‌کنيم و با سعه صدر، تمام انتقادها و پيشنهادهای آنان را می‌شنويم و به طور قطع در روزنامه نيز منعکس خواهيم کرد».

کروبی افزود: «از تمامی هواداران روزنامه‌ی اعتمادملی درخواست می‌کنم فردا (شنبه ۲۴ مرداد) از تجمع مقابل روزنامه خودداری نمایند تا با حفظ آرامش و امنیت، خبرنگاران ما نظرات منتقدین را بشنوند و بتوانند با آنها گفت و گو نمایند.

او در عین‌حال از هواداران خود دعوت کرد که روز دوشنبه‌ی آینده در مقابل دفتر روزنامه گردهم‌ آیند. کروبی گفت: «بنده نیز به همراه شما برای حمایت و تشکر از دست‌اندرکاران روزنامه اعتماد ملی و بیان نظرات و پیشنهادها ، روز دوشنبه ساعت ۱۶ مقابل ساختمان روزنامه اعتماد ملی حضور خواهم یافت.»

ظاهرا دعوت کروبی از هوادارانش برای تجمع متقابل در برابر دفتر روزنامه، موجب شد گروه انصار حزب‌الله از تصمیم خود منصرف شود. بنابر گزارش‌ها، عصر روز شنبه هیچ تجمعی در مقابل دفتر روزنامه اعتماد ملی برگزار نشد.

در صورت تائید اخبار بازداشتگا‌ه‌ها باید سر زیر خاک برد

میرحسین موسوی، نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

۱۳۸۸/۰۵/۲۴
میرحسین موسوی، نامزد معترض دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با «تقبیح عملکرد مسئولان در رویارویی با معترضان» گفت که «اگر اخباری که در روزهای اخیر در مورد بازداشت‌شدگان منتشر شده درست باشد، جا دارد که انسان سر زیر خاک کند.»

وی همچنین به ایجاد تشکیلات «راه سبز امید» اشاره کرد که برای پیگیری مطالبات مردم و اجرای قانون اساسی شکل می‌گیرد.
این نامزد اصلاح‌طلب در دیدار با اعضای انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران همچنین به محاکمات انتخاباتی اشاره کرد و آن را ناشی از «تحلیل‌های مالیخولیایی» برگزارکنندگان آن دانست.

میر حسین موسوی درباره چرایی شکل گرفتن اعتراض‌های مردمی پس از انتخابات ۲۲ خرداد گفت: «آنچه موجب پیدایش جنبش اعتراضی مردم و ابعاد روزافزون آن شده است نادیده گرفتن قانون و کرامت و حقوق ذاتی شهروندان و رفتارهای فراقانونی است.»

وی با اشاره به عبارت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران،که پس از اعلام نتایج انتخابات معترضان را «خس و خاشاک» خوانده بود، گفت: «اگر به جای آنکه مردم را خس و خاشاک بنامند و تحقیر کنند و در صدا وسیما شروع به جو سازی کنند، مواضع منصفانه‌ای می‌گرفتند و اگر قبل از آن که مردم به خیابان ها بیایند در چارچوب قانون و با احترام به حقوق مردم با آنان برخورد می‌کردند ما امروز با بسیاری از بحران‌ها روبرو نبودیم.»

میرحسین موسوی با تاکید بر این اینکه در دوران انتخابات و پس از آن شعارهایی که وی و هوادارانش داشته‌اند «درچارچوب قانون اساسی» بوده» دستگاه‌های «تبلیغاتی» جمهوری اسلامی را متهم کرد که «حرکت‌های خودجوش» مردمی را «وارونه» جلوه داده و آن را به «بیگانگان» می‌دهد که به گفته وی « روح بدبینی و بی‌اعتمادی» را در جامعه ایجاد کرد ه است.

روایت موسوی از «تقلب» در انتخابات

میرحسین موسوی که خود را پیروز انتخابات می‌داند و ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد را «نامشروع» اعلام کرده به برخی از شواهد که به گفته او حاکی از «تقلب» در انتخابات بوده اشاره کرده و گفت: « از چند روز قبل از ۲۲ خرداد ستادهای ما با موج عظیمی از تماس‌های مردمی که حاکی از زمینه‌چینی گسترده برای تقلب در انتخابات بود و اطلاعات دقیقی در مورد تحرکات در دست انجام و سناریوهایی که برای روز انتخابات و بعد از آن طراحی شده است مواجه گردید، به صورتی که در شب انتخابات مجبور به صدور اطلاعیه‌ای برای فراخواندن مردم به خوش‌بینی نسبت به مجریان و پرهیز از قصاص قبل از جنایت شدیم.»

در دادگاه موسوم به «کودتای مخملی» که تاکنون دو نوبت آن برگزار شده، دادستان برای دهها تن از متهمان کیفر خواستی را قرائت کرد که در آن میر حسین موسوی و اعضای ستادش را به برنامه‌چینی برای نپذیرفتن نتایج انتخابات متهم کرده بود. در این دادگاه برخی از متهمان که مدت‌ها در زندان‌های انفرادی بوده و از حق داشتن وکیل و هیات منصفه بی‌بهره بودند، اعتراف کرده‌اند که با علم به پیروزی احمدی‌نژاد، نتایج انتخابات را نپذیرفته‌اند. با این حال کمیته صیانت از آرای میر حسین موسوی به تازگی در اطلاعیه‌ای مفصل، جزئیات قرائن و شواهد «تقلب» در انتخابات را منتشر کرده است که از سوی شورای نگهبان مورد قبول واقع نشده است.

میرحسین در ادامه، روایت خود از انتخابات را اینگونه تشریح کرد: «آنچه در فردای آن شب(انتخابات) دیدیم عبارت از به اجرا درآمدن پیش‌بینی‌های ارائه شده به ما یکی پس از دیگری و قرائن بی‌شماری بود که سلامت جریان حوادث را زیر سوال می‌برد. آری تعلیمات اسلامی ما را ملزم می‌کند که نسبت به اعمال مومنین با حسن ظن برخورد کنیم، اما همین تعلیمات به ما اجازه نمی‌‌دهد که تن به دروغ دهیم.»

این نامزد اصلاح‌طلب افزود: «تمام این احوال ما در ابتدا فکر کردیم که شاید آنچه شاهد آن هستیم ناشی از سوء تدبیر است، برای همین خود من تلاش کردم با مسئولان کشور تماس بگیرم و همان روز دو بار با رئیس قوه قضائیه، دو بار با دادستان کل کشور، دو بار با رئیس مجلس و چهار بار با بیت رهبری موضوع را مطرح کردم.»

میرحسین موسوی همچنین تصریح کرد افرادی از طرف ستاد وی برای انتقال نگرانی‌ها تقاضای ملاقات با وزیر کشور کردند، که در نهایت صادق محصولی به آنها وقت ملاقات نداده است.

به گفته وی تا روز انتخابات قرائن زیادی برای انجام «تقلب» در انتخابات وجود داشت که با حمله به ستادهای انتخاباتی از عصر روز ۲۲ خرداد «مشخص شد که طرح و برنامه‌ای برای تقلب در انتخابات وجود دارد».

میرحسین موسوی با بیان اینکه «بنده البته بنده یک رای بیشتر نداشتم و می‌توانستم از حق خودم بگذرم» تصریح کرد: «چون ما مسلمان هستیم و آموز‌ه‌های دینی به ما اجازه نمی‌دهد به دروغ تن بدهیم. قصد ما این بود که پس از تلاش نفس گیر ایام انتخابات، نتیجه هر چه باشد آن را بپذیریم، اما آنچه اتفاق افتاد ما و جامعه را به این سمت کشاند.»

انتقاد از قرار دادن سپاه و بسیج در برابر مردم

وی با « غیرمنصفانه» و «تحریک‌کننده » خواندن رفتار مسئولان و رسانه‌های دولتی در روزهای پس از انتخابات نحوه مواجهه با راه‌هپیمایی «چند میلیونی» ۲۵ خرداد را اشتباه ارزیابی کرد و گفت این راهپیمایی «می‌توانست آبی بر آتش خشم» مردم باشد.

این نامزد اصلاح‌طلب همچنین به انتقاد از قرار دادن نیروهای بسیج و سپاه در برابر معترضان پرداخت و گفت: «بسیج برای مقابله با دشمن است و سپاه برای آن ایجاد شده تا در مقابل دشمنان بایستد. آیا صف کردن سپاه و بسیج درمقابل مردم لطمه به افتخارات آنان نیست؟»

میرحسین موسوی اتهامات مطرح شده از سوی طرفداران محمود احمدی‌نژاد و رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیر نظر وی درباره حرکت در جهت منافع «دشمنان» را متوجه خود آنها دانست و گفت: «ما می‌گوییم به جای آن که جمعیت‌های میلیونی مردم رامتهم کنید، برای یافتن متهمان اصلی در بین کسانی بگردید که با کارگردانی و صحنه‌گردانی جنگ مسموم تبلیغاتی اعتماد و آرامش مردم را هدف گرفتند و با تحلیل‌های مالیخولیایی خود به دشمن خدمت می‌کنند. یقینا جریاناتی که در طول این دو ماه در صدا وسیما وهمچنین در روزنامه کیهان با مردم می‌جنگیدند تامین کننده منافع و در طول سیاست‌های آمریکا و انگلیس هستند.»

دادگاه‌های معترضان انتخاباتی «اثبات یک توهم بی‌اساس» است

کاندیدای معترض انتخابات، همچنین برگزاری دادگاه‌ «کودتای مخملی» را تلاش برای «اثبات یک توهم بی‌اساس» و گفت: «این چنین دادگاه‌هایی حتی اگر برای دشمنان انقلاب برگزار می‌شد شایسته جمهوری اسلامی نبود.»

میرحسین موسوی در واکنش به گزارش‌های منتشر شده مبنی بر شکنجه و «تجاوز» به زندانیان انتخاباتی تصریح کرد: «اخباری که متاسفانه به تواتر رسیده است اگر درست باشد جا دارد انسان سر زیر خاک کند. آیا این نحوه برخورد با مردمی که با شعار الله اکبر به صحنه آمده اند به نفع کشور است»

میر حسین موسوی که از سوی مخالفان خود متهم به «ساختارشکنی» شده، مصداق این عنوان را « دادگاه‌های نمایشی و کتک‌زدن و آزار مردم در خیابان‌ها» دانست که به گفته وی «ربطی به قانون اساسی و اعتقادات دینی و ملی» ندارد.

ادامه مجموعه دادگاه‌های حوادث پس از انتخابات، یک‌شنبه ۲۵ مرداد

محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران، در نخستین جلسه دادگاه متهمان به «انقلاب مخملی»

۱۳۸۸/۰۵/۲۴
بنا بر اطلاعیه دادگاه انقلاب اسلامی ایران، سومین جلسه دادگاه متهمان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری روز یک‌شنبه، ۲۵ مردادماه، در شعبه پانزدهم این دادگاه برگزار می‌شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از این اطلاعیه می‌گوید در «سومین جلسه محاکمه عوامل اغتشاشات اخیر تهران» به موارد اتهامی ۲۵ نفر دیگر رسیدگی خواهد شد.


از روز شنبه دهم مردادماه تاکنون بیش از صد نفر از افرادی که مقامات جمهوری اسلامی از آنها به عنوان «عوامل اغتشاش و آشوب» یاد می‌کنند در تهران پای میز محاکمه ایستاده و به تلاش برای «انقلاب مخملی» متهم شده و «اعتراف» کرده‌اند.

در نخستین جلسه این دادگاه، چهره‌های برجسته‌ای از گروه‌های اصلاح‌طلب نظير محمدعلی ابطحی، معاون سابق رياست جمهوری، بهزاد نبوی، عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی، محسن میردامادی، دبیرکل جبهه مشارکت، محسن امين‌زاده، معاون سابق وزارت امور خارجه و محمد عطريانفر، از اعضای ارشد حزب کارگزاران و افراد نزديک به اکبر هاشمی رفسنجانی، حضور داشتند.

دومین جلسه دادگاه بازداشتی‌های حوادث اخیر نیز شنبه هفته گذشته در حالی در تهران آغاز شد که یک شهروند کشور فرانسه و یک کارمند ایرانی سفارت فرانسه در کنار علی تاجرنیا، نماینده سابق مجلس و از فعالان ستاد میرحسین موسوی، احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار، شهاب‌الدین طباطبایی، رئیس ستاد یاری حامی میرحسین موسوی، هدایت آقایی،‌ عضو حزب کارگزاران، و جواد امام، عضو جبهه مشارکت، بر نیمکت متهمان نشسته بودند.

در جدیدترین اطلاعیه دادگاه انقلاب اسلامی به هویت ۲۵ نفری که در سومین جلسه دادگاه حضور خواهند داشت اشاره‌ای نشده است.

دادگاه معترضین به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خردادماه که محمود احمدی‌نژاد پیروز آن اعلام شد در حالی ادامه می‌یابد که بسیاری از احزاب، گروه‌های سیاسی، روحانیون و برخی از مقامات پیشین جمهوری اسلامی از آن شدیدا انتقاد کرده و دستگاه قضایی ایران را متهم کرده‌اند که با فشار و شکنجه از آنها اعتراف گرفته است.

آیات عظام حسین‌علی منتظری و یوسف صانعی،‌ از مراجع شیعه، این دادگاه‌ها را فاقد وجاهت قانونی و شرعی دانسته و محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران، و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی آنها را «نمایشی» و «شو تاسف‌بار» توصیف کرده‌اند.

اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری اخیر به اعتراضاتی چنان گسترده در تهران و دیگر شهرهای ایران دامن زد که به گفته بسیاری از تحلیل‌گران در ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

در حالی که آقای احمدی‌نژاد برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور از سوی رهبر جمهوری اسلامی تنفیذ شده و سوگند یاد کرده است، اعتراضات به انتخاب او و سرکوب معترضین هم‌چنان ادامه دارد.

منابع رسمی حکایت از آن دارند که سرکوب معترضین به نتیجه انتخابات جان دست‌کم ۳۰ نفر را گرفته است. این در حالی است که گفته می‌شود تعداد کشته‌شدگان بسیار بیشتر از این‌هاست.

احتمال حمله به ساختمان روزنامه اعتماد ملی بعد از نماز مغرب و عشاء،

خبر ها حکايت از احتمال حمله به ساختمان روزنامه اعتماد ملی بعد از نماز مغرب وعشاء دارد و همچنان اين نگرانی وجوددارد که پس از کاهش نيروهای انتظامی و امنيتی نيروهای خودسر به روزنامه حمله کنند.
اين خبر حاکی است:




به دليل افزايش نيروهای انتظامی و جلوگيری از تجمع افراد تا کنون اعلاميه دهندگان نتوانسته اند اجتماعی را شکل دهند ولی بيم آن می رود با کاهش تعداد نيروها پس از نماز مغرب و عشاء ساختمان روزنامه مورد حمله قرار گيرد.
با نزديک شدن به وقت اذان از ترددهای مشکوک موتورسواران و لباس شخصی ها کاسته شده است اما در امتداد خيابان کريم خان تماما نيروهای انتظامی مستقر هستند.