۱۳۸۸ شهریور ۲۴, سه‌شنبه

محاکمه ام کنند تا بگویم از بعد از امام در ج. اسلامی چه گذشته

تعداد ممنوع التصویر های صدا وسیما در حال افزایش است

رفسنجانی اظهار امیدواری کرد 'رهبر برای حل مشکلات اقدام کند

علی اکبر هاشمی رفسنجانی

آقای رفسنجانی بر مواضع خود در نماز جمعه اخیر که باعث جنجال زیادی شد تاکید کرده است

اکبر هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه اظهار امیدواری کرده است رهبر جمهوری اسلامی برای عبور از وضعیتی که قبلا آن را "بحرانی" خوانده وارد عمل شود.

رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام که در دیداری با برخی استادان دانشگاه علم و صنعت سخن می گفت، همچنین وجود "جنگ قدرت" در سطوح عالی جمهوری اسلامی را "القا" رسانه های خارجی خواند اما به وجود "نزاع" بر سر انتخابات اخیر اذعان کرد.

موقعیت حکومتی آقای رفسنجانی به عنوان رئیس مجلس خبرگان و اختلاف علنی او با رهبر بر سر عملکرد و رفتار محمود احمدی نژاد، به گمانه زنی هایی در مورد توانایی بالقوه وی برای نفوذ در اوضاع به نفع مخالفان دامن زده بود که به خصوص در برخی رسانه های غربی انعکاس یافت.

وی روز 26 تیر ماه در خطبه های نماز جمعه تلویحا از شورای نگهبان که نتیجه انتخابات را تایید کرده و همچنین برخورد امنیتی با معترضان و زندانی شدن تعداد زیادی از آنها انتقاد کرد که واکنش خشم آلود برخی از محافظه کاران تندرو همچون محمد یزدی عضو شورای نگهبان را به دنبال داشت.

اکنون آقای رفسنجانی در نخستین اظهار نظر پس از آن نماز جمعه بار دیگر بر مواضع قبلی خود تاکید کرده است.

وی در اشاره به آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی گفت: "ایشان شخصیتی نواندیش و پیشرو در مسائل مختلف هستند و تبلیغ رسانه های خارجی مبنی بر القای جنگ قدرت در سطوح بالای نظام، انصافا ظلمی بزرگ و ناحق در مورد انقلاب اسلامی است و آنچه که این روزها مورد اختلاف است مربوط به انتخابات و عوارض آن است که اگر این اختلاف حل شود، نزاع موجود تمام خواهد شد."

اینجانب بارها از زبان رهبر معظم شنیده ام که فرمودند: اینها که به آسانی مردم را به زندان می برند اگر مثل من و تو طعم زندان را چشیده بودند چنین نمی کردن

هاشمی رفسنجانی

او جای دیگری در مورد عبور از وضعیت کنونی که قبلا آن را یک "بحران" خوانده بود گفت: "امید من به رهبری است که با توجه به افکار و تجربه خودشان برای حل مشکلات جاری اقدام کنند و نظر خود من برای حل کوتاه مدت همان پیشنهاداتی است که در نماز جمعه مطرح کردم. اینجانب بارها از زبان رهبر معظم شنیده ام که فرمودند: اینها که به آسانی مردم را به زندان می برند اگر مثل من و تو طعم زندان را چشیده بودند چنین نمی کردند."

آقای رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه 26 تیر خواستار آزادی بازداشت شدگان پس از انتخابات و رفع تردیدها از نتایج انتخابات ریاست جمهوری 22 خرداد شده بود.

این در تضاد آشکار با موضع گیری رهبر جمهوری اسلامی بود که گفته بود آرای 24 میلیونی آقای احمدی نژاد تردیدی در نتایج باقی نمی گذارد.

آقای خامنه ای سه روز پس از سخنان آقای رفسنجانی در نماز جمعه 26 تیر ماه هر نوع اقدامی را که باعث ادامه اعتراضات شود را محکوم دانسته و گفته بود "هر فردی با هر موقعیتی، اگر بخواهد جامعه را به سمت ناامنی سوق دهد، از نظر عموم ملت ایران، انسان منفوری است."

بسیاری از ناظران آن اظهارات را متوجه آقای رفسنجانی دانستند.

آقای رفسنجانی در سخنانش در روز یکشنبه همچنین از آنچه "فراهم شدن بهانه برای دشمنان خارجی انقلاب و سم‌پاشی رسانه‌های وابسته به آنان در مورد زیر سؤال بردن دستاوردهای انقلاب اسلامی و مدیریت کشور" دانست ابراز تاسف کرد.

او گفت: "اشتباه یک حزب، فرد، گروه و جریان قابل جبران است ولی اگر انقلاب و نظام خدای ناکرده زیر سؤال برود اصلاح آن مشکل خواهد بود."

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان - که وظیفه آن عزل و نصب رهبری است - در سخنان خود بر اهمیت "انتقادپذیری و پایبندی به اصول قانونی" تاکید کرد.

او همچنین به طور تلویحی از تغییرات اساسی در جامعه ایران که به گفته وی تغییر در مدیریت را لازم می آورد سخن گفت.

وی به "افزایش سطح آگاهی و دانش جامعه به ویژه قشر تحصیل کرده دانشگاهی و به ویژه خانم ها" اشاره کرد و گفت: "آگاهی کم سابقه ای که در مردم ایران اتفاق افتاده ایجاب می کند سطح مدیریت های جامعه نیز متناسب با این آگاهی و قانع کننده باشد.

خبر 'تهدید هاشمی رفسنجانی به استعفا' تکذیب شد

خامنه ای و رفسنجانی

به گزارش العربیه رفسنجانی گفته بود اجازه اقامه نماز جمعه را هم ندارد

خبر تهدید اکبر هاشمی رفسنجانی به استعفا از سمت های حکومتی در اعتراض به اقدامات رهبر جمهوری اسلامی تکذیب شد.

روز سه شنبه، 15 سپتامبر (24 شهریور) منابع خبری ایران، از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا، به نقل از یک منبع آگاه در دفتر آیت الله سید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، خبر مذاکرات او با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، را "به طور کلی نادرست" توصیف کرد.

خبر تکذیب این مذاکرات در پی گزارش سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی العربیه، مستقر در دوبی، در روز 12 سپتامبر انتشار می یابد که در آن آمده بود آقای رفسنجانی هشدار داده است در صورت بازداشت مهدی کروبی از کلیه سمت های خود کناره گیری خواهد کرد.

گزارش العربیه با این خبر آغاز شده بود که "شنیده ها حاکی از آن است که آقای خامنه ای دستور بازداشت مهدی کروبی را صادر کرده است."

براساس این گزارش، آقای رفسنجانی در دیدار با اعضای مرکز تحقیقات استراتژیک وابسته به مجمع تشخیص مصلحت به دیدار خود با آیت الله خامنه ای اشاره و اظهارات خود در این دیدار را بازگو کرده بود.

در این گزارش به نقل از آقای رفسنجانی آمده بود که در این دیدار، وی خطاب به رهبر جمهوری اسلامی گفت "شما نباید دستور دستگیری مهدی کروبی را صادر می کردید" و افزوده بودکه "با ادامه این روند، اوضاع پیچیده تر خواهد شد" اما آیت الله خامنه ای در برابر این اظهارات، تنها سکوت کرد.

در روزهای اخیر، افراد و رسانه های وابسته به دولت در واکنش به تصمیم مهدی کروبی برای پیگیری گزارش های مربوط به شکنجه و تجاوز جنسی به بازداشت شدگان اعتراضات پس از انتخابات و انتقاد از آنچه که تسلط نظامیان بر امور کشور خوانده است، خواستار بازداشت و محاکمه او شده اند.

به گفته العربیه، آقای رفسنجانی از اینکه همه چیز در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفته و اوضاع کشور توسط نظامیان سپاهی کنترل می شود هم ابراز نگرانی کرد.

'تهدید به استعفا'

براساس این گزارش، اکبر هاشمی رفسنجانی با بازگو کردن گفتگوی خود با آقای خامنه ای، به اعضای مرکز تحقیقات استراتژیک گفت که به این ترتیب "من از همه چیز کناره گیری خواهم کرد، اجازه اقامه نماز جمعه را هم نمی دهند."

مهدی بازرگان، رفسنجانی و آیت الله خمینی

رفسنجانی همواره یکی از افراد مورد اعتماد آیت الله خمینی بود

در پی اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و بروز گردهمایی های معترضان نسبت به آنچه که تقلب گسترده در این انتخابات خواندند، آیت الله خامنه ای در سخنانی در نماز جمعه تهران 29 خرداد، ضمن تایید مجدد نتیجه رای گیری، با هشدار علیه تجمع های اعتراضی و اعلام اینکه با آقای احمدی نژاد همفکر است، اتهامات وی علیه اکبر هاشمی رفسنجانی در جریان مناظرات تلویزیونی را نادرست توصیف کرد اما خواستار پس گرفتن این اتهامات هم نشد.

سخنرانی هشدار آمیز رهبر جمهوری اسلامی برخورد خشونت آمیز ماموران دولتی با تظاهرکنندگان و بازداشت گسترده معترضان و منتقدان دولت را در پی آورد و آقای رفسنجانی در روز 26 تیرماه، پس از یک غیبت غیر معمول، امامت نماز جمعه تهران را با حضور شمار بی سابقه نمازگزاران برعهده گرفت و در خطبه های نماز، ضمن تایید اینکه جمهوری اسلامی با یک بحران سیاسی مواجه است، خواستار آزادی بازداشت شدگان و یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای این بحران شد.

در جریان مراسم نماز جمعه روز 26 تیر، ماموران دولتی نمازگزاران را هدف حمله قرار دادند و تعدادی از آنان را هم بازداشت کردند و با خود بردند.

اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی واکنش خصمانه اشخاص و رسانه های طرفدار محمود احمدی نژاد را در پی داشت که رئیس مجمع تشخیص مصلحت را به دلیل خودداری از تایید انتخاب آقای احمدی نژاد و، به گفته آنان، عدم اطاعت محض از رهبری در این مورد، هدف حملات شدید لفظی قرار دادند و به انتشار اتهاماتی علیه برخی اعضای خانواده او مبادرت کردند.

قرار بود آقای رفسنجانی نماز جمعه تهران را، که امامان جمعه موقت به طور نوبتی بر عهده می گیرند، در روز 23 مرداد اقامه کند اما ظاهرا به دلیل نگرانی مقامات امنیتی از حضور گسترده نمازگزاران مخالف دولت، از حضور در این مراسم خودداری ورزید در حالیکه آیت الله خامنه ای یک فرد دیگر را به عنوان امام جمعه موقت تهران معرفی کرده بود.

قرار است اکبر هاشمی رفسنجانی در این هفته نماز آخرین جمعه ماه رمضان - موسوم به روز قدس - را اقامه کند در حالیکه احتمال می رود معترضان به نتیجه انتخابات، که با ممنوعیت کامل هر نوع گردهمایی مواجه بوه اند، در این نماز و راهپیمایی پس از آن شرکت کنند.

آقای رفسنجانی از قدیمی ترین شخصیت های جمهوری اسلامی و از افراد مورد اعتماد آیت الله روح الله خمینی، رهبر سابق جمهوری اسلامی است و در خلال سی سال گذشته، همواره سمت های مهمی را در تشکیلات حکومتی برعهده داشته است.

دفتر آقای رفسنجانی در مورد اصل خبر سایت العربیه و تکذیبیه آن از سوی یک عضو دفتر رهبری واکنشی نشان نداده است.