۱۳۸۸ آبان ۴, دوشنبه

ملت اجازه نمی دهد فرزندانش سال ها در حبس بمانند

سازمان دانش آموختگان ايران (ادوارتحکيم وحدت) با صدور بيانيه ای نسبت به تحت فشار قرار گرفتن احمد زيدآبادي، دبيرکل زندانی اين سازمان براي اخذ اعترافات اجباري هشدار داد.

نویسندگان این بیانیه در ابتدا یادآوری کرده اند که از بيش از 40 روز است در بي‌خبري مطلق از دبیرکل این تشکل سیاسی به سر می برند و با اشاره به صدور احکام سنگين حبس براي فعالان سياسي زنداني،‌ تاکيد کرده اند که ملت نخواهد گذاشت فرزندانش سال ها در حبس بمانند.

این بیانیه در قسمتی دیگر با اشاره به دستگیری دبیرکل و سخنگوی این سازمان عبدالله مومنی تاکید کرده: "عوامل دولت کودتايي که در کليه قواي حاکميت و از صدر تا ذيل آن ريشه دوانده‌اند حتي آداب آدم‌ربايي را نيز رعايت نکرده و فريبکارانه امکان هر گونه تماسي را ميان وابستگان و زندانيان براي ده‌ها روز سلب مي‌کنند."

نویسندگان با اظهار نگرانی نسبت به سلامت و حال احمد زیدآبادی و بیش از 40 روز بی خبری مطلب از وی می آورده اند: "در اين مدت همسر و فرزندان او بارها به اميد ملاقات يا صرفا آگاهي از سلامتي او به زندان و دادگاه مراجعه کرده‌اند اما هر بار با پاسخي متفاوت از اين حق قانوني آنها ممانعت به عمل آمده است و در اين شرايط بيم و خوف نسبت به وضعيت جسماني زيدآبادي بيش از هر چيز ديگر نگران کننده است."

به گفته سازمان ادوار دفتر تحکیم وحدت دلیل بی خبری از حال احمد زیدآبادی این بوده است که وی در بند 2 الف زندان اوین در مقابل تواب سازی بازجویان مقاومت کرده و "حسرت عذرخواهی و نگارش توبه نامه را بر دل آنان نهاده است."

در بخش دیگری از این بیانیه نویسندگان تصریح کرده اند: "گناه نابخشودني احمد زيدآبادي که اين چنين مظلومانه بر سر آرمان آزادي و کرامت انساني‌اش جانبازي مي‌کند چيزي نيست جز پرسشگري؛ جرم او اين است که متراکم‌ترين واحد اختيارات و قدرت را به اندکي مسئوليت‌ و سر سوزني پاسخ فراخوانده و دريغا در کشوري که قرن‌ها پيش حقوق انسان بر سنگ نوشته و اسطوره مردمان آن جانش را فداي مداراي با مخالفان کرده و از زبان بي‌لکنت مومنان در برابر حکمرانان سخن گفته است، اين چنين با داغ و درفش به پرسشگر پاسخ مي‌دهند."

در ادامه سازمان ادوار تحکیم با اشاره به احکام صادره برای تعدادی از فعالان سیاسی حوادث پس از انتخابات سئوال کرده است: "اما اين احکام با خود چه پيامي دارند؟ آيا جز اين است که ناظران صحنه سياست در ايران با اطلاع از اين احکام به اين باور مي‌رسند که آمران و نويسندگان اين به اصطلاح آراء قضايي افزون بر بيماري نابينايي در برابر جنايت، دچار توهم قدرت نيز شده‌اند؟ و آيا به واقع آنان مي‌پندارند عدد سالهاي حبسي را که با گشاده دستي در برابر نام اين گروگان‌ها قرار مي‌دهند زماني کوتاه‌تر از حکمراني غاصبانه آنان است؟ آيا چنين برآورد نادرستي در مورد قدرت اراده ملت آزاده ايران دارند که بنشيند و فرزندان‌ مظلوم‌اش سال‌هايي را در زندان مشتي کودتاچي به سر کنند؟"

در بخش دیگری از بیانیه حمله به دعای کمیل جمعی از خانواده ها و آشنایان زندانیان و همچنین حمله به مهدی کروبی محکوم شده و نویسندگان خواستار خواستار توقف این روند و آزادی زندانیان سیاسی پس انتخابات شده است.

گفتنی است در پی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دبیرکل سازمان ادوار تحکیم وحدت احمد زیدآبادی و همچنین سخنگوی این سازمان عبدالله مومنی دستگیر و روانه زندان شدند که هم اکنون چهار ماه از بازداشت این دو عضو ارشد این حزب سیاسی شناسنامه دار می گذرد.

همچنین، دفتر مرکزی این حزب سیاسی در روزهای اول پس از انتخابات 22 خرداد توسط عوامل دادستانی تهران و با حکم سعید مرتضوی دادستان عمومی و انقلاب وقت تهران پلمپ شده است.

این حزب سیاسی که اعضای آن بیشتر در برگیرنده اعضای دوره های مختلف انجمن های اسلامی دانشجویان سراسر کشور یا همان دفتر تحکیم وحدت است در 4 سال اخیر به فعالیت های سیاسی خود افزوده بود و در انتخابات اخیر ریاست جمهوری با انتخاب مهدی کروبی به عنوان کاندیدای رسمی این حزب سیاسی به دفاع از وی پرداخت.


نمایشگاه مطبوعات در تصرف گروه های فشار

"جرات دارن بیان، ما کفشها رو آماده کردیم". این جمله ای بود که بین لباس شخصی هایی که در مقابل ورودی ساختمان نمایشگاه مطبوعات در مصلای تهران جمع شده بودند رد و بدل می شد. از رفتار هماهنگشان معلوم بود که به مرکزی متصلند. جوان بودند و ریش های تنکشان و پیراهن هایی بیشتر به رنگ خاکستری یا کرم که روی شلوارشان آویزان بود، از جمله مشخصه های آنان محسوب می شد.

روز گذشته باحضور علیرضا حسینی بهشتی مشاور ارشد میرحسین موسوی، بار دیگر مصلای تهران شاهد حملات لباس شخصی ها در واکنش به حضور گسترده هواداران جنبش سبز بود. مردم حاضر در محل نمایشگاه که با شعارهای "یاحسین میرحسین" و "صل علی محمد بوی بهشتی آمد" از بهشتی استقبال کرده بودند، زمانی که با درخواست دکتر بهشتی برای شعار ندادن مواجه شدند، در سکوت دستهایشان را به نشانه پیروزی بالا بردند و تنها با فرستادن صلوات و گفتن "الله اکبر" به همراهی با وی ادامه دادند.

استقبال گسترده مردم از علیرضا بهشتی، واکنش تعدادی از نیروهای لباس شخصی و نیز اعضای برخی از رسانه های دولتی حاضر در نمایشگاه را بر انگیخت. عوامل لباس شخصی، که به گفته شاهدان از ابتدای افتتاح این دوره از نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به طور روزانه در محل مصلای تهران حضور دارند و با حضور چهره های سیاسی منتقد فعال شده و به مردم و شخصیت های سیاسی حمله می کنند، در هنگام حضور علیرضا بهشتی نیز با ایجاد درگیری فیزیکی به توهین به فرزند آیت الله بهشتی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی پرداختند.

مهاجمان، در حالی که بهشتی در میان سکوت و استقبال علاقه مندانش در حال بازدید از غرفه های نمایشگاه بود به او و همراهانش حمله ور شدند که در مقابل، مردم با ایجاد حلقه به دور مشاور ارشد میرحسین موسوی از وی محافظت کردند. مهاجمان با سردادن شعارهایی مانند" مرگ بر منافق" ، "مرگ بر جیره خوار آمریکا" و "مرگ بر سید آمریکایی" سعی در ایجاد واکنش در همراهان دکتر بهشتی و ایجاد درگیری فیزیکی با مردم را داشتند، اما زمانی که با صبر و سکوت مردم و مشاور ارشد میرحسین موسوی مواجه شدند، به غرفه های اطراف در قسمت شمالی شبستان حمله کرده و به ضرب و شتم مردم در قسمت های مختلف نمایشگاه پرداختند. لباس شخصی ها همچنین به غرفه های رسانه های منتقد دولت نظیر خبرگزاری ایلنا یا روزنامه اعتماد آسیب رساندند و حتی غرفه روزنامه جمهوری اسلامی (از نشریات اصولگرای منتقد دولت احمدی نژاد) را تخریب کردند.

درهمین حال نیز علیرضا بهشتی برای جلوگیری از ایجاد درگیری و صدمه دیدن مردم با دخالت نیروهای حراست از محل نمایشگاه خارج شد که مجددادر بیرون از فضای نمایشگاه نیز تعدادی از عوامل لباس شخصی به وی و نزدیکانش حمله کردند. این درحالی بود که پس از خروج مشاور میرحسین موسوی هم لباس شخصی های حاضر در نمایشگاه با همراهی تعدادی از اعضای رسانه های دولتی به سردادن شعارهایی مانند "ماشالله، حزب الله " و درگیری فیزیکی با مردم ادامه دادند.

درگیری های قبل

بر اساس خبری غیر رسمی که جمعه همزمان با ورود مهدی کروبی به نمایشگاه مطبوعات منتشر شد، شنبه قرار بود نمایشگاه مطبوعات میزبان میر حسین موسوی باشد و یکشنبه نیز سید محمد خاتمی باید به نمایشگاه می آمد.

با این خبر صدها نفر از مردم عادی و روزنامه نگاران و خبرنگاران در نمایشگاه جمع شده بودند تا با شعارهایشان از رهبران جنبش سبز حمایت کنند.

اما در داخل نمایشگاه، رسانه های دولتی بیکار نبودند. روزنامه های کیهان، وطن امروز، ایران، خبرگزاری فارس و غیره با نصب عکس ها و تصاویری از انتخابات به نحوی خشونت جنبش سبز علیه به اصطلاح "مردم عادی" را به رخ می کشیدند. خبرگزاری برنا وابسته به سازمان ملی جوانان و رسانه ای که پس از ایرنا و فارس بیش از همه اقدام به تخریب چهره های سیاسی اصلاح طلب کرده بود یک دستگاه اس سی دی بزرگ در مقابل غرفه دو نبش خود نصب کرده و مناظره های تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را پخش می کرد، اما کسی از حامیان احمدی نژاد به آن توجهی نمی کرد. وقتی مناظره موسوی و احمدی نژاد پخش می شد، نوبت که میر حسین رسید و گفت: "مردم من این را تغییر می دهم..." همه کف زدند.

ماموران لباس شخصی و با یونیفرم نیروی انتظامی در داخل نمایشگاه قدم می زدند و همه را زیر نظر داشتند. در ایستگاه مترو شهید بهشتی نیز میزان حساسیت ماموران انتظامی بسیار بیشتر از معمول بود. در حالی که در روزهای عادی در هیچ ایستگاه مترو ماموری حضور ندارد.

در داخل محوطه مصلی و بیرون از سالن شبستان که محل غرفه ها بود چندین دستگاه خودروی لندکروزر استیشن سفید رنگ وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی پارک بودند و شیشه های دودی آن اجازه نمی داد که مشخص شود داخل آنها کسی نشسته است یا خیر. اما صدها نفر مامور ضد شوروش نیروی انتظامی در خیابان های اطراف شبستان (در داخل محوطه مصلی) مستقر شده بودند. آنها با خود باتوم، گاز اشک آور، سپر و کلاه کاسکت داشتند تا در زمان درگیری بتوانند دستورات فرماندهان را اجرا کنند. تعداد آنها چندین برابر بازدید کنندگان نمایشگاه مطبوعات بود، تا جایی که می شد مصلای تهران را به یک پادگان پلیس تشبیه کرد.

ساعت حدود 16:20 بود که به یک باره شایع شد میر حسین موسوی به نمایشگاه آمده است. صدها نفر از حامیان و مخالفانش به بیرون و مقابل شبستان هجوم آوردند تا عده ای از او حمایت کنند و عده کمتری نیز به شعار دادن علیه او بپردازند.

اما کسی که آمد میر حسین نبود. دقایقی دیگر دوباره خبری شایع شد. بسیجیانی که آنجا بودند برای هم می گفتند: "بابا میر حسین آمریکایی اومده. حاجی از دم در زنگ زد که بچه دها آماده باشن. اومده".

اما باز هم میر حسین نیامد. ایستادن و انتظار کشیدن بیشتر از نیم ساعت بطول انجامید تا اینکه آنان که منتظر بودند ناامید شدند.

در این هنگام اس ام اس ها خبر از آمدن سید محمد خاتمی داد. اس ام اس ها حاکی از آن بودند که خبرگزاری ایلنا خبر از حضور سید محمد خاتمی در نمایشگاه داده است.

اما خاتمی هم نیامد و خبرگزاری ایلنا این خبر را از خروجی خود حذف کرد. اما در این هنگام خبر رسید که میر حسین موسوی ساعت حدود 16 عصر برای حضور در نمایشگاه قصد عبور از در خیابان شهید بهشتی مصلی را داشته که با ممانعت ماموران امنیتی مواجه شده است.

افرادی نیز خبر از دیدن میر حسین در هنگام ممانعت ماموران از حضور او می دادند و این در حالی بود که حامیان وی در داخل نمایشگاه سرود "یار دبستانی من" می خواندند.

مجموعه این تحولات پس از آن رخ می دادند که در پی حضور روز جمعه مهدی کروبی در نمایشگاه مطبوعات و حمله فیزیکی به این رهبر اصلاح طلب، رسانه‌های حامی دولت احمدی‌نژاد موج جدیدی از حملات را علیه او آغاز کرده بودند.

در یکی از جدیدترین حملات از این نوع، حمید رسایی نماینده‌ای که پیش از این سابقه توهین به آیت الله صانعی را در حمایت از احمدی‌نژاد در کارنامه دارد در گفتگویی با "ایرنا" گفت: "کروبی و حامیان وی در جاده براندازان قرار گرفته‌اند". رسایی که طراح شکایت صد نماینده از میرحسین موسوی نیز هست، همچنین خواستار برخورد قضایی با کروبی شد و گفت: "نظام نباید بیش از این با اینها مماشات بکند چرا که بی فایده است".

همچنین سبحانی‌نیا، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از کروبی به همین خبرگزاری گفت: "کروبی با اقدامتش تنها دشمنان را دل شاد می کند".

در اظهار نظر دیگری یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت: "اگر مسئولان با کروبی برخورد می کردند کار او به اینجا نمی کشید". محمود احمدی بیغش با بیان اینکه "ما باید کمی از دستگاه هایی که باید با کروبی برخورد می کردند ولی در مقابل آن قصور کردند گله کنیم" افزود: "اگر دستگاه های متولی اجرا شدن عدالت اسلامی به دنبال آنان نرود همین مسائل وجود دارد". وی همچنین اظهار داشت: "کروبی و دوستانش دچار توهم هستند و فکر می کنند حکومت از آنان واهمه دارد در حالی که آنان توهم دارند و حکومت در مقابل آنان صبر کرده است".

خصومت حامیان دولت با علیرضا بهشتی

حمله عوامل لباس شخصی و اعضای رسانه های دولتی و حامی محمود احمدی نژاد به علیرضا بهشتی درحالی انجام شد که وی در مقام مشاور ارشد میرحسین موسوی در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری، از مدت ها پیش در معرض حملات حامیان دولت قرار داشته است . علیرضا حسینی بهشتی ، همچنین پس از کودتای انتخاباتی از سوی میرحسین موسوی به عنوان نماینده وی در کمیته پیگیری جانباختگان و آسیب دیدگان خشونت های پس از انتخابات را نیز بر عهده گرفت که در همین رابطه و پس از افشاگری های این کمیته در رابطه با تعداد واقعی جانباختگان حوادث پس از انتخابات و تعداد افراد بازداشت شده در این حوادث، در 17 شهریور ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از 5 روز بازداشت و بازجویی با سپردن وثیقه آزاد شد.

پس از بازداشت بهشتی یک و مرتضی الویری نماینده مهدی کروبی در کمیته جانباختگان و آسیب دیدگان پس از انتخابات ، میرحسین موسوی باصدور بیانیه ای درباره دستگیری این دو چهره اصلاح طلب گفت:" آنان به بند كشیده شده اند در حالی كه جرمی جز پیروی از راه انقلاب و دفاع از اجرای عدالت در مورد خون‌های به‌ناحق ریخته شده و كمك به خانواده بی گناهانی كه پس از انتخابات به زندان افتاده اند ندارند. آنان اینک در زندان به سر می‌برند در حالی که عاملان فجايع اخير آزادند و مسئولان ادعا مي‌كنند حتما به جنایاتي كه رخ داده است رسیدگی خواهند كرد."

علیرضا بهشتی همچنین در کنار سید محمد خاتمی و میرحسین موسوی پس از اتهام زنی های فراوان روزنامه کیهان به آنها، یکی از شاکیان این روزنامه است که بنا بر این شکایت قاضی پرونده در حکم بدوی دستور به توقیف موقت روزنامه کیهان داد. اما اجرای این حکم با اعمال فشار به دستگاه قضایی تاکنون معلق مانده است.

وزیر کشور ایران با درخواست تحویل ریگی وارد پاکستان شد

نجار و مالک

نجار و مالک در مورد محل حضور رهبر جندالله اختلاف نظر دارند

وزیر کشور ایران برای مذاکره پیرامون همکاری علیه گروه های مسلح در سیستان و بلوچستان و تحویل اعضای یک گروه مخالف وارد پاکستان شده است.

منابع خبری ایران گزارش کرده اند که روز جمعه، 23 اکتبر (1 آبان)، سرتیپ پاسدار مصطفی محمد نجار، وزیر کشور، در راس هیاتی وارد اسلام آباد، پایتخت پاکستان شد تا در مورد همکاری های امنیتی و مرزی دو کشور و درخواست ایران برای تحویل عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، با مقامات پاکستانی گفتگو کند.

آقای نجار پس از ورود به فرودگاه اسلام آباد در گفتگویی با خبرنگاران گفت که "مدارک و شواهدی در دست داریم که عبدالمالک ریگی در پاکستان است و به همین منظور، در دیدار با مقامات پاکستان، در خصوص بازداشت و تحویل عوامل تروریستی به جمهوری اسلامی گفتگو خواهد شد."

رحمان مالک، وزیر کشور پاکستان نیز در مصاحبه کوتاهی که از شبکه رادیو جمهوری اسلامی پخش شد گفت که پاکستان برای روابط خود با ایران اهمیت زیادی قایل است و از وقایع تروریستی به شدت متاثر است و تلاش خواهد کرد تا در همکاری با جمهوری اسلامی، از تردد تروریست ها در مرزهای مشترک جلوگیری کند.

آقای مالک در عین حال تاکید کرد که "عبدالمالک ریگی در پاکستان نیست و ما معتقدیم که وی در افغانستان است و از آن طریق در ایران اقدامات تروریستی می کند.

پیشتر، وزیر کشور پاکستان گفته بود که کشور او هجده عضو جندالله از جمله برادر عبدالمالک ریگی را به ایران تحویل داده است.

تشییع جنازه کشته شدگان انفجار

عملیات انتحاری روز یکشنبه در پیشین تلفات سنگینی را برجای گذاشت

منابع قضایی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی اوایل سال جاری از محاکمه و صدور مجازات اعدام برای شماری از اعضای گروه جندالله از جمله عبدالحمید ریگی، برادر عبدالمالک، خبر دادند اما حکم عبدالحمید به اجرا در نیامد.

به گزارش خبرگزاری کار ایران - ایلنا - وزیر کشور پاکستان گفته بود که مدارک و اسناد کافی در مورد حضور عبدالمالک ریگی در افغانستان در اختیار مقامات ایرانی قرار گرفته است.

در واکنش به این اظهارات، وزارت امور خارجه افغانستان، با صدور بیانیه ای، حضور عبدالمالک ریگی در این کشور را رد کرده و اظهارات وزیر کشور پاکستان را غیرمسئولانه و بی اساس خوانده است.

دز این بیانیه ضمن ابراز انزجار از اقدامات تروریستی، آمده است که دولت افغانستان حضور "عناصر تروریست را که در قتل و کشتار انسان های بی گناه و معصوم دست دارند در افغانستان تحمل نمی کند."

درخواست تحویل ریگی

به گزارش واحد مرکزی خبر، وزیر کشور ایران قبل از ترک تهران در مصاحبه ای، با اشاره به انفجار انتحاری اخیر در استان سیستان و بلوچستان، گفت که این چندمین بار است که گروه ریگی به چنین اقداماتی مبادرت می ورزد و افزود "برای ملت ایران جای سئوال است که چگونه گروهکی که چنین کارهایی انجام می دهد به راحتی در خاک کشور همسایه، دوست و برادر پاکستان، به راحتی تردد دارد."

در حمله انتحاری روز یکشنبه که در منطقه پیشین، از توابع شهرستان سرباز روی داد، بیش از چهل نفر از جمله تعدادی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران جان خود را از دست دادند و گروه جندالله مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت.

آقای نجار گفت که در تماس تلفنی با وزیر کشور پاکستان "خواسته دولت و ملت ایران مبنی بر تحویل سریع این عوامل مطرح شد."

عبدالمالک ریگی

وزیر کشور ایران: گروه ریگی از تجهیزات پیشرفته ای استفاده می کند

وزیر کشور ایران همچنین از ارائه اسناد و مدارکی در سفر به پاکستان سخن گفت که، به گفته او "نشان می دهد عوامل گروهک ریگی از تجهیزات پیشرفته ای استفاده می کنند که به وسیله عوامل استکبار جهانی تامین می شود."

وی از حامیان گروه ریگی نام نبرد اما گفت که هدف آنها "نفاق افکنی بین سنی و شیعه و همچنین ایجاد سد و مانع در برابر پیشرفت و توسعه در منطقه سیستان و بلوچستان است."

مصطفی محمد نجاردر مورد انگیزه حمله انتحاری روز یکشنبه نیز گفت که گروه های مخالف و حامیان آنها از فعالیت سپاه پاسداران برای ایجاد امنیت در منطقه به وحشت افتاده بودند و به همین دلیل، دست به این اقدام زدند.

همزمان، سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، نیز از پاکستان خواسته است تا سریعا عوامل عملیات مسلحانه در سیستان و بلوچستان را به ایران تحویل دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای وحیدی از اینکه آمریکا و کشورهای غربی گروه جندالله را هنوز یک گروه تروریستی اعلام نکرده اند انتقاد کرد و آن را "مایه رسوایی دیگری" برای این کشورها دانست و افزود که جمهوری اسلامی عامل اصلی اقدامات تروریستی را، هرکه باشد، شناسایی، محاکمه و مجازات خواهد کرد.

در خبر دیگری در همین زمینه، روز جمعه تلویزیون پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، گزارش کرد که مقامات پاکستانی با تحویل دو عضو جندالله به ایران موافقت کرده اند، اما این تا کنون از سوی منابع دیگر تایید نشده است.

جنبش مقاومت ملی ایران - جندالله - که رهبری آن را عبدالمالک ریگی برعهده دارد ظاهرا در سال 1382 در مخالفت با سیاست جمهوری اسلامی در قبال آنچه که تبعیض علیه پیروان تسنن در سیستان و بلوچستان می خواند تشکیل شد.

این گروه مسئول یک رشته حملات مسلحانه، عملیات انتحاری، بمب گذاری و گروگانگیری معرفی شده است.

بار دیگر هرج و مرج در نمایشگاه مطبوعات تهران

علیرضا بهشتی در سمت چپ مقابل دوربین- عکس از وبسایت موج آزادی

آقای بهشتی روز یکشنبه در نمایشگاه مطبوعات حاضر شد - عکس از وبسایت موج آزادی

نمایشگاه مطبوعات در مصلی تهران روز یکشنبه بار دیگر صحنه کشمکش هواداران دولت و مخالفان شده است. روز جمعه نیز با بازدید مهدی کروبی از نمایشگاه تنش هایی بروز کرده بود.

به گزارش منابع خبری نزدیک به اصلاح طلبان در ایران، این بار درحالی که علیرضا بهشتی مشاور میرحسین موسوی برای بازدید به نمایشگاه کتاب رفته بود هدف "حمله" هواداران دولت قرار گرفت.

پارلمان نیوز سایت خبری فراکسیون اقلیت اصلاح طلب مجلس نوشت که آقای بهشتی در نمایشگاه با استقبال بازدیدکنندگانی روبرو شد که شعار "صل علی محمد، بوی بهشتی آمد" سرمی دادند.

بنابه گزارش ها همچنین شعارهایی در حمایت از آقای موسوی، نامزد معترض انتخابات، سرداده شد.

به نوشته پارلمان نیوز "این حمله" به دلیل حمایت بازدیدکنندگان از آقای بهشتی دقایقی بعد پایان یافت.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایرنا، که از دولت حمایت می کند نیز گزارشی در این زمینه با تیتر "همراهی اغتشاشگران با علیرضا بهشتی نمایشگاه مطبوعات را ملتهب کرد" منتشر کرد.

این خبرگزاری مخالفان را متهم کرد به غرفه های مختلف نمایشگاه "حمله" کرده اند.

این خبرگزاری نوشت که پس از ورود آقای بهشتی به نمایشگاه و هنگام حرکت او به سوی غرفه روزنامه اعتماد به تدریج بر همراهان وی افزوده شد.

ایرنا نوشت: "در ادامه پس از مستقر شدن بهشتی در غرفه روزنامه اعتماد چند تن از حامیان موسوی مقابل غرفه ایرنا تجمع کردند و کم کم شعارهای آنها تبدیل به همان شعارهای پس از انتخابات شد."

بنابه این گزارش این جمعیت شعار "یا حسین، میرحسین" و "مرگ بر دیکتاتور" سر دادند و در مقابل هواداران دولت شعار می دادند "مرگ بر منافق"، "مرگ بر جیره خوار" و "مرگ بر سید آمریکایی" - که احتمالا اشاره ای به محمد خاتمی رئیس جمهور سابق است.

تابناک سایت نزدیک به محسن رضایی حوادث یکشنبه را چنین گزارش داد: "... حضور علیرضا بهشتی در نمایشگاه جنجال آفرید و شعار پراکنی حامیان بهشتی و موسوی در مقابل شعارهای عده‌ای در نمایشگاه به شدت افزایش پیدا کرد و جو آرام نمایشگاه به شدت ملتهب شد.... حامیان بهشتی در حمایت او و طیف مقابل علیه موسوی و بهشتی اقدام به تجمع و سر دادن شعار نمودند."

روز جمعه نیز گروهی از هواداران دولت ایران در نمایشگاه مطبوعات به مهدی کروبی حمله کردند به طوری که او ناچار به ترک محل نمایشگاه شد.

آقای کروبی در آن بازدید مورد استقبال هواداران جنبش اعتراضی ایران موسوم به "جنبش سبز" قرار گرفت، اما دقایقی بعد حمله هواداران دولت به او آغاز شد.

خبرگزاری فارس، خبرگزاری حامی دولت ایران عکسی را منتشر کرد که به نظر می رسد لحظه برخورد یک لنگه کفش به سر آقای کروبی را نشان می دهد.

کروبی: انگیزه ماجرای نمایشگاه مطبوعات منزوی کردن من بود

کروبی

کروبی: در این راه محکم و قرص ایستاده ایم و از هیچ چیز باک نداریم

مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، ماجرای حمله در جریان بازدید از نمایشگاه مطبوعات را شرح داده است.

آقای کروبی در یک پیام ویدیوئی که روز دوشنبه، 24 سپتامبر (4 آبان)، در وبسایت تغییر، متعلق به حزب اعتماد ملی، منتشر شده در مورد حمله افراد مهاجم به او هنگام خروج از نمایشگاه مطبوعات در روز جمعه گذشته ضمن شرح جزئیات این ماجرا، از انگیزه این حمله و واکنش خود به آن سخن گفته است.

دبیرکل حزب اعتماد ملی در این نوار ویدیوئی گفته است که ماجرای روز جمعه را از سه جنبه آنچه که روی داد، انگیزه مهاجمان و ارتباط این ماجرا با موضعگیری خود مطرح می کند.

در مورد جزئیات ماجرا، آقای کروبی گفته است که مطابق معمول، به بازدید این نمایشگاه رفته بود و مردم بازدید کننده نسبت به او محبت بسیار نشان دادند.

به گفته وی، هنگام حضور او در نمایشگاه، عده ای هم به دادن شعار "مرگ بر منافق" مبادرت کردند که باعث تحریک مردم شد که در مخالفت با این گروه شعارهایی دادند هر چند او خود می کوشید اوضاع را آرام کند.

آقای کروبی افزوده است که هنگام خروج از سالن نمایشگاه، "برخی افراد" مسیر را طوری قرار دادند تا مردم نتوانند دنبال او حرکت کنند و در طول این مسیر "آنها تندی بیشتری کردند."

اشاره آقای کروبی ظاهرا به ماموران حفاظت نمایشگاه است که به او توصیه کردند از مسیر خاصی خارج شود و به گفته برخی منابع، در مسیر خروج از نمایشگاه، او را هدف حمله قرار دادند و پیشانی اش را زخمی کردند.

مهدی کروبی در مورد انگیزه این حمله گفته که این نخستین مورد از این دست نبوده و یادآور شده است که از جمله در جریان زیارت حرم حضرت معصومه و مراسم وفات امام صادق هم اقدامات مشابهی علیه او صورت گرفت و افزوده است که "اینطور حرکت ها دارد شروع می شود اما مردم به طور خودجوش جواب آن را می دهند."

به گفته دبیرکل حزب اعتماد ملی، که درخواست او برای رسیدگی به اتهامات مربوط برخورد خشوت آمیز و قتل شماری از تظاهرکنندگان و به بدرفتاری و تجاوز جنسی به تعدادی از بازداشت شدگان باعث خشم برخی مقامات و نهادهای طرفدار دولت شده است، هدف اصلی مهاجمان منزوی کردن او بوده است.

وعده اعلام حضور در مجامع

آقای کروبی یادآور می شود که دفتر حزب اعتماد ملی و دفتر شخصی خود او پلمب شده و به این ترتیب، هدف مخالفانش این بوده است تا در مجامع ظاهر نشود و "ما خانه نشین شویم و بیرون نیاییم."

مهدی کروبی

کروبی انگیزه حمله روز جمعه را تلاش برای خانه نشین کردن خود دانسته است

مهدی کروبی در عین حال گفته است که از اینکه در حال حاضر چنین برخوردی را با او شروع کرده اند تعجب می کند زیرا فعالیت خود را از سال 1368 و پس از فوت آیت الله خمینی، علیه نحوه برخورد با مجلس سوم و انحرافاتی که در خبرگان رهبری شروع شده بود آغاز کرد و در شرایط سخت به موضعگیری صریح در این زمینه ها پرداخت.

آقای کروبی گفته است که انتقادات او در آن زمان باعث شد که جمعی از دوستانش به دادگاه ویژه روحانیت و دادگاه های دیگر احضار شوند اما او ایستادگی کرد.

دبیرکل حزب اعتماد ملی شرایط آن زمان را حتی دشوارتر از حال توصیف کرده و گفته است که در آن زمان "ما در غربت بودیم و مردم نمی دانستند این ماجرای استصواب چیست، ماجرای مجلس خبرگان چیست، در حالیکه امروز مردم یکپارچه، یا اکثریت قاطعی از آنان ایستاده اند."

مهدی کروبی گفته است که مصمم است از این پس همچنان در مجامع عمومی مانند راهپیمایی 22 بهمن، عزاداری محرم و گردهمایی هایی از این قبیل حضور یابد تنها نتیجه توسل به خشونت علیه او این است که اگر قبلا حضور خود را از پیش اعلام نمی کرد، از این پس خواهد گفت در کدام محل و مراسمی حضور خواهد یافت.

آقای کروبی در این پیام ویدیوئی تاکید کرده است که "هیچوقت از میدان به در نمی رویم" و افزوده است که "در این راه محکم و قرص ایستاده ایم و از هیچ چیز باک نداریم."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در پایان این پیام به سخنان کسانی که پیگیری تجاوز به بازداشتیان و درخواست عمل نمایندگان مجلس خبرگان به وظایف آنان را باعث تضعیف نظام جمهوری اسلامی قلمداد کرده و خواستار توبه او شده اند هم پاسخ داده است.

او گفته است "حالا که یک جریان حاکم است و هرچه دلش می خواهد می گوید و جریان که هیچ چیز در اختیار ندارد، خوب از توبه هم صحبت می کند" و افزوده است "توبه بایدکسانی کنند که خیانت به جمهوری اسلامی کرده و جمهوری اسلامی را تحریف کرده اند و تلاش می کنند اسلامش را بی محتوا و پوچ کنند و جمهوریتش را از بین ببرند تا جز نامی از او باقی نماند."

پس از ماجرای برخورد خشونت آمیز با آقای کروبی در جریان بازدید از نمایشگاه مطبوعات، فرزندش در گفتگویی با وبسایت تغییر گفت که ماموران حراست وزارت ارشاد در این حمله دست داشته اند و برخی سایت های اینترنتی نیز به انتشار تصاویر و گزارش هایی در این زمینه مبادرت کرده اند هر چند خبرگزاری های طرفدار دولت مهاجمان را مردمی دانسته اند که با موضعگیری مهدی کروبی مخالف بوده اند.

پاکستان یازده سرباز 'سپاه پاسداران' را بازداشت کرد

در ماه های اخیر کنترل وضعیت امنیتی در سیستان و بلوچستان به عهده سپاه پاسداران بوده است

به گفته مقام های پاکستانی یازده نفر از سربازان ایرانی به دلیل ورود غیرقانونی به خاک پاکستان توسط ارتش پاکستان دستگیر شده اند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از منابع پلیس پاکستان این افراد را اعضاء سپاه پاسداران ایران خوانده و گزارش داده که این یازده نفردر ناحیه ای به نام ماشکل در نزدیکی مرز ایران و پاکستان در ناحیه بلوچستان نگهداری می شوند.

اما شبکه پرس تی‌وی متعلق به دولت ایران، تعلق داشتن سربازان بازداشت شده به سپاه پاسداران را تکذیب کرد.

یک افسر پلیس پاکستان به نام دادالرحمن به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است بازداشت شدگان تحت بازجویی قرار دارند و دو وسیله نقلیه آنها هم ضبط شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی پاکستان که نخواست نامش فاش شود نوشت: "این مسئله بسیار جدی است. ما در حال بررسی این موضوع هستیم که چرا این افراد وارد خاک ما شده اند."

چرا سربازان وارد خاک پاکستان شدند؟

در حال حاضر جزئیات ورود سربازان سپاه به خاک پاکستان مبهم است.

از یک سو خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از سردار غلام نبی کوهکن فرمانده مرزبانی استان سيستان و بلوچستان نوشته است که تنها هشت نفر از ماموران ایران در آن سوی مرز دستگیر شده اند که به گفته این مقام پاکستان قول آزادی سریع آنها را داده است.

این مقام به ایرنا گفت که هشت "مامور انتظامی" در حال تعقیب قاچاقچیان بودند که به علت نامشخص بودن مرز از آن گذشتند و زمانی که قصد داشتند اتومبیل قاچاقچیان را ضبط کنند ناگهان تحت محاصره نیروهای پاکستانی قرار می گیرند و همراه سه قاچاقچی دستگیر می شوند.

شبکه پرس تی‌وی کانال انگلیسی زبان ماهواره ای دولت ایران نیز گزارش داد که سربازان ایرانی "در حال تلاش برای به دام انداختن قاچاقچیان سوخت" بودند.

اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی دیگر در پاکستان اعلام کرد نیروی مرزی ایران به مقام های پاکستانی گفته اند که ورود به خاک پاکستان تصادفی بوده و "پس از آن رخ داد که سپاه پاسداران در نزدیکی مرز با پاکستان عملیاتی را علیه اعضاء جندالله آغاز کردند."

سپاه پاسداران در ماه های اخیر مسئولیت کنترل امنیت در سیستان و بلوچستان را به عهده داشته است.

محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ساعاتی پیش از اعلام خبر بازداشت سربازان ایرانی در خاک پاکستان، در یک کنفرانس خبری به "قول مساعد پاکستان" برای مبارزه با جند الله اشاره کرد و گفت:" با توجه به این مسئله نیازی به وارد شدن به خاک پاکستان نیست."

هر چند پیمان فروزش، نماینده زاهدان در مجلس پس از کشته شدن چند فرمانده سپاه در جریان یک بمبگذاری در جنوب استان سیستان و بلوچستان (در روز 26 مهر) گفته بود: "ما خواستار آن هستیم تا عملیات متقابلی از سوی سپاه در خاک پاکستان انجام شود."

ایران، جندالله، پاکستان

خبر دستگیری یازده سرباز ایران در خاک پاکستان تنها سه روز پس از سفر سرتیپ مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران به پاکستان صورت می گیرد که در این سفر دو کشور درباره همکاری های امنیتی و مرزی گفتگو کردند.

در این دیدار آقای نجار پس از ورود به خاک پاکستان از وجود "شواهدی" مبنی بر وجود عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله در خاک پاکستان صحبت به میان آورد و خواستار تحویل این فرد به ایران شد.

این خواسته پس از آن مطرح شد که در روز 18 اکتبر (26 مهر) در اثر یک بمبگذاری در جنوب سیستان و بلوچستان که بعدا جندالله مسئولیت آن را به عهده گرفت، چند تن از فرماندهان سپاه پاسداران (از جمله جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه) کشته شدند.

این حمله توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد محکوم شد و مقام های پاکستانی نیز درباره آن ابراز تاسف کردند.

اما در هنگام سفر وزیر کشور ایران به پاکستان، رحمان مالک همتای پاکستانی او حضور عبدالمالک ریگی در خاک پاکستان را رد کرد.

جنبش مقاومت ملی ایران - جندالله - که رهبری آن را عبدالمالک ریگی برعهده دارد ظاهرا در سال 1382 در مخالفت با سیاست جمهوری اسلامی در قبال آنچه که تبعیض علیه پیروان تسنن در سیستان و بلوچستان می خواند تشکیل شد.

این گروه مسئول یک رشته حملات مسلحانه، عملیات انتحاری، بمب گذاری و گروگانگیری معرفی شده است.