۱۳۸۸ آذر ۵, پنجشنبه

هشدار ایران به شورای حکام: همکاری خود را کاهش می‌دهیم


علی اصغر سلطانیه

شورای حکام در چهار سال گذشته علیه ایران قطعنامه نداشته است

همزمان با آغاز نشست دو روزه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، ایران می گوید که در صورت تصویب قطعنامه علیه این کشور در این نشست، سطح همکاری خود با آژانس را کاهش خواهد داد.

علی اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۵ آذر (۲۶ نوامبر) در گفت و گو با روزنامه آلمانی زوددویچه تسایتونگ گفت که اگر شورای حکام پیش نویس تهیه شده توسط نمایندگان گروه ۱+۵ را تصویب کند، ایران سطح همکاری خود را به "حداقلی که قانونا به آن متعهد است" کاهش می دهد.

در صورت تصویب پیش نویس مذکور، شورای حکام از ایران خواهد خواست که فورا فعالیت مرکز جدید غنی سازی اورانیوم خود را که در نزدیکی قم در حال ساخت است، متوقف کند.

دیپلمات های غربی در گفت و گو با خبرگزاری های بین المللی پیش بینی کرده اند که این قطعنامه در نشست شورای حکام در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۵ و ۶ آذر (۲۶ و ۲۷ نوامبر)، با اکثریت آرا تصویب خواهد شد.

تصویب قطعنامه علیه برنامه اتمی ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در چهار سال گذشته سابقه نداشته است.

پس از ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل و صدور قطعنامه های پی در پی علیه ایران در این شورا، مقامات ایران همواره می گفتند که قطعنامه های شورای امنیت ماهیت سیاسی دارد و خواهان بازگشت پرونده خود به آژانس بودند.

محمد برادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که آخرین روزهای دوران مسئولیت خود را می گذراند، چند ساعت پیش تر از انتشار اظهارات آقای سلطانیه گفته بود که از عملکرد مقامات ایران در بحران هسته ای این کشور ناامید شده است.

آقای برادعی اواخر مهرماه (اواسط اکتبر) پیشنهاد کرد که ایران بخش اعظم اورانیوم ۳.۵ درصد غنی شده خود را برای تبدیل به میله های سوخت قابل استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران به خارج بفرستد تا نگرانی کشورهای غربی برای مدتی کاهش یابد و امکان تفاهم فراهم شود.

اما ایران این پیشنهاد را نپذیرفت و گفت که تنها حاضر به تبادل سوخت در داخل خاک خود است.

آقای برادعی می گوید که ایران حاضر است ذخیره اورانیوم ۳.۵ درصد خود را در یکی از جزایر خلیج فارس در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد، "ولی من به آنها گفته ام برای پایان دادن به تنش، این مواد باید از ایران خارج شود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر