بر اساس تحقيق جديدي كه در نشريه موسسه مهندسان برق و الكترونيك (The IEEE Transactions on Nanotechnology) به چاپ رسيده، ميتوان از درختان انرژي الكتريكي گرفت كه هر چند ميزان آن اندك است، اما توليد آن در مقادير زياد و قابل توجه امكان پذير است.
پرويز درباره اين دستاورد جديد ميگويد: تا جايي كه ما مي دانيم اين اولين پژوهشي است كه طي آن محققان موفق شدهاند با چسباندن الكترودها به داخل يك درخت به طور كامل از آن برق به دست بياورند.
محققان دانشگاه MIT در پژوهشي كه سال گذشته انجام شد، دريافتند زماني كه يك الكترود در درون گياه قرار گيرد و الكترود ديگر در خاك اطراف آن جاسازي شود، انرژي با ولتاژ بالاي 200 ميلي ولت از گياهان قابل دستيابي است.
اين محققان از آن زمان شركتي را راهاندازي كردند، كه حسگرهاي جنگلي در تعداد انبوه براي استخراج اين منبع انرژي الكتريكي جديد توليد كند .
مهندس بابك پرويز و تيم تحقيقاتي وي در دانشگاه واشنگتن هم در جستوجوي يك تحقيق آكادميك در حوزه استفاده از برق درختان به وسيله ساخت مدارهايي براي بيرون كشيدن اين انرژي بودند.
آنها براي نخستين بار موفق شدند يك مدار الكتريكي را تنها با استفاده از برق درخت به كار بياندازند.
اين محققان وسيله اي موسوم به «مبدل تقويتي» ابداع كردهاند كه ميتواند با همين اندك برق موجود در درخت به كار بيافتد. اين وسيله ولتاژ پايين را دريافت كرده و آن را براي توليد برق و خروجي بيشتر ذخيره ميكند. براي مثال اين دستگاه اگر حداقل 20 ميلي ولت ورودي برق داشته باشد، خروجي آن 1/1 ولت خواهد بود كه ميتواند حسگرهاي با مصرف پايين را به كار بياندازد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر