۱۳۸۸ شهریور ۲۹, یکشنبه

نماز "عید فطر" به امامت آیت‌الله خامنه‌ای برگزار شد

دفتر آیت الله خامنه ای در ساعات پایانی شب شنبه در اعلامیه ای یکشنبه را عید فطر اعلام کرد

آیت الله علی خامنه ای روز یکشنبه 20 سپتامبر، 29 شهریور را عید فطر اعلام کرد و نماز عید را در تهران برگزار کرد.

اما مراسم روز عید فطر در شرایطی برگزار شد که اغلب مراجع تقلید حاضر به اعلام روز یکشنبه به عنوان روز عید نشدند.

در ساعات پایانی روز شنبه رسانه های دولتی ایران با پخش پیامی از سوی آیت الله خامنه ای روز یکشنبه را روز عید اعلام کردند. این در حالی است که آیات عظام منتظری، صانعی، صافی گلپایگانی و موسوی اردبیلی، از طرق مختلف از جمله سایت های اینترنتی شان به صراحت روز یکشنبه را آخرین روز از ماه رمضان دانسته و اعلام کرده اند روز دوشنبه عید فطر می باشد.

آیت الله العظمی سیستانی نیز در سایت اینترنتی خود امروز، یکشنبه، را روز اخر ماه رمضان اعلام کرده است.

آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، مدرسی، صادق شیرازی و وحید خراسانی هم از جمله مراجع دیگری هستند که در این مورد یا سکوت کرده و یا روز دوشنبه را عید فطر اعلام کرده اند.

با این وجود اکثر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس (به جز عمان) به تبعیت از عربستان سعودی، روز یکشنبه را به عنوان عید فطر اعلام کرده اند.

مراسم نماز عید فطر در پایتخت ایران، بر خلاف سال های گذشته، به جای مصلای تهران در دانشگاه تهران برگزار شد.

آقای خامنه ای در مهمترین بخش از خطبه های این نماز، از "روزنامه ها، رسانه ها و دستگاه های گوناگون ارتباطی" به دلیل "ترویج فضای سوء ظن" در جامعه انتقاد کرد.

او به مسئله اعترافات بازداشت شدگان اشاره کرد و تاکید نمود اعتراف افراد در دادگاه علیه فردی دیگر "حجیت شرعی ندارد و مسموع نیست."

با این وجود او بر لزوم رفتار قانونی در اثبات جرم افراد تاکید کرد و همچنین اعتراف افراد در دادگاه ها علیه خود و "در مقابل دوربین ها و بینندگان میلیونی" را "شرعا، عرفا و عقلا، حجت، مسموع و نافذ" دانست.

آقای خامنه ای همچنین تهمت به نظام را گناهی سنگین تر از تهمت به اشخاص دانست و گفت: "نباید کسی کل نظام را به اموری که شایسته نیست متهم کند."

او در خطبه دوم خود از کسانی که در راهپیمایی روز قدس شرکت کرده بودند تشکر کرد و دولت های غربی را به "فریب خوردن از رسانه های خود" متهم ساخت.

نماز عید فطر تقریبا دو روز پس از آن برگزار شد که حضور گسترده معترضان و مخالفان دولت محمود احمدی نژاد در راهپیمایی روز قدس (جمعه 18 سپتامبر، 27 شهریور) در شهرهای مختلف ایران این راهپیمایی و پوشش خبری آن در رسانه های بین المللی را تحت تاثیر قرار داد. در جریان این راهپیمایی تعدادی از معترضان که به گفته پلیس ایران "قصد آسیب زدن به اموال عمومی را داشتند" بازداشت شدند.

حسن خمینی و اکبر هاشمی رفسنجانی نیز در صف اول مراسم نماز حضور داشتند؛ آقای هاشمی رفسنجانی به فاصله نزدیکی از محمود احمدی نژاد نشسته بود و علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران بین او و محمود احمدی نژاد قرار داشت.

حسن خمینی، نوه روح الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران، در مراسم تنفیذ محمود احمدی نژاد حضور نداشت و همچنین پس از آزادی علیرضا بهشتی که در اوایل ماه سپتامبر (میانه شهریور) بازداشت شده بود نیز با او دیدار کرد.

این دو مسئله باعث انتقاد شدید اصولگرایان از حسن خمینی شد.

آقای بهشتی فرزند محمد بهشتی از بنیانگذاران جمهوری اسلامی و سخنگوی کمیته پیگیری وضعیت زندانیان و آسیب دیدگان حوادث پس از انتخابات ایران است که با وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر