۱۳۸۸ مرداد ۳۰, جمعه

مرکل ایران را تهدید به تحریم انرژی کرد

صدر اعظم آلمان امروز جمعه برای نخستین بار ایران را تهدید به تحریم انرژی کرد.
آنگلا مرکل به روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگِماینه زایتونگ» در مورد همکاری ایران با نهادهای بین‌المللی در زمینه برنامه هسته‌ای خود گفت: «اگر پیشرفتی در این زمینه حاصل نشود ما ناچار خواهیم بود با تحریم‌های بیشتر واکنش نشان بدهیم.»


وی افزود:
«آن‌چه واضح است اینست که تهران که رئیس جمهورش مرتباً حق موجودیت اسرائیل را زیر سؤال می‌برد نباید به بمب اتم دست پیدا کند.»

خانم مرکل تأکید کرد که شش قدرت بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و ایالات متحده در ماه سپتامبر برای بحث در زمینه افزایش فشار بر ایران گرد هم می‌آیند.

وزارت امور خارجه روسيه نیز روز گذشته در بیانیه ای اعلام کرد نشست نمايندگان گروه ۱+۵، برای مذاکره درباره برنامه هسته ای ايران روز دوم سپتامبر برگزار خواهد شد.

صدر اعظم آلمان:‌ تحریم‌های اقتصادی مربوط به بخش انرژی از گزینه‌های روی میز است

آنگلا مرکل در مصاحبه با روزنامه فرانکفورتر ادامه داد:
«نمی‌خواهم جلوتر از گفت‌وگوها مطلبی بگویم ولی تحریم‌های اقتصادی مربوط به بخش انرژی از گزینه‌های روی میز است.» او افزود: «اما باید منتظر شویم و ببینیم از این گفت‌وگوها چه نتیجه‌ای گرفته می‌شود. ما هم‌چنین در مورد این (تحریم‌های احتمالی) باید با شرکایمان روسیه و چین نیز گفت‌وگو کنیم.»

صدر اعظم آلمان در ادامه، تحریم‌ها علیه ایران را به خاطر «خطرناک بودن یک ایران اتمی» موجه دانست.

قانونگذاران آمریکایی از باراک اوباما، رئیس جمهور آن کشور خواسته‌اند تا بر ایران از طریق تحریم بنزین و دیگر فراورده‌های نفتی فشار آورد.

ایران به خاطر کمبود ظرفیت پالایشی ناچار به وارد کردن ۴۰ درصد از نیاز بنزین خود از خارج است.
بخش اعظم واردات بنزین ایران از شرکت‌های ویتول سوئیس، ترافیگورای سوئیسی/هلندی، توتال فرانسه، گلنکور سوئیس، بریتیش پترولیوم و شرکت هندی ریلاینس است.

ذخایر استراتژیک ایران تنها برای ۷۰ روز تأمین بنزین کفایت می‌کند

محمود احمدی‌نژاد روز گذشته در بازدید خود از بندر عباس در مورد مسئله واردات بنزین گفت:
«ما اکنون در صنعت خود به آن چنان ظرفیتی رسیده‌ایم که در ظرف یک هفته با تغییر خط تولید می‌توانیم کل بنزین خود را تأمین کنیم و با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره بندرعباس ظرف یکی، دو سال آینده ما خود تولیدکننده بنزین خواهیم بود.»

دولت ایران در سال‌های اخیر به خاطر نگرانی از تحریم بنزین کوشیده‌است با طرح‌هایی هم‌چون سهمیه‌بندی بنزین و دوگانه‌سوز کردن خودروها از مصرف این سوخت در ایران بکاهد. برآوردها نشان می‌دهد که در صورت تحریم‌های شدید واردات بنزین، ذخایر استراتژیک بنزین ایران تنها برای ۷۰ روز تأمین مصرف کشور کافی است.

ایران با وجود درخواست‌ها و تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل هم‌چنان به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد. فرایند غنی‌سازی اورانیوم سوختی تولید می‌کند که می‌تواند به عنوان هسته یک بمب اتم عمل کند.

سخنان امروز صدر اعظم آلمان در حالی بیان می‌شود که ایران هفته گذشته برای نخستین بار در یک سال اخیر به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه داد تا از رآکتور هسته‌ای اراک بازدید کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر