۱۳۸۸ شهریور ۸, یکشنبه

محمد هاشمي : عروس آیت‌الله را کتک زدند

وزنامه اعتماد در شماره امروز خود نوشت:


بعد از 30سال که از تاسيس نظام جمهوري اسلامي مي‌گذرد خانواده هاشمي رفسنجاني همچنان در کانون توجهات سياسي و رسانه‌اي هستند. بعد از اعتراضات به انتخابات دو بار خبر دستگيري خانواده آيت الله هاشمي رفسنجاني منتشر شد. محمد هاشمي برادر رئيس مجلس خبرگان در گزارش کوتاهي ناگفته‌هايي از برخورد ماموران با عروس آيت الله هاشمي رفسنجاني را بازگو مي‌کند.



ماجراي دستگيري برخي از اعضاي خانواده آقاي هاشمي چه بود؟

در نوبت اول که خانم فائزه و چند تن از بستگان دستگير شدند، اعلام کردند نيروي انتظامي دختر آقاي هاشمي را گرفته براي اينکه مردم به ايشان آسيب نرسانند، در حقيقت توجيه آنها براي اين اقدام اين بود. ولي در مورد دوم که عروس ايشان همسر آقاي مهدي هاشمي دستگير شد، نمي‌دانم ايشان را شناسايي کرده بودند يا ايشان را به عنوان يک فرد عادي دستگير کرده بودند چون نسبت به ايشان بدرفتاري کرده و ايشان را ضرب و شتم کرده بودند. اما از اطلاع يا عدم اطلاع آنها از اينکه ايشان عروس آقاي هاشمي است، آگاه نيستم. رفتاري که با ايشان شده بود حتي به عنوان يک فرد عادي دور از ارزش‌هاي اسلامي و انساني بوده است.

از نگاه شما منشا اين خصومت و دشمني چيست؟

اين طور به نظر مي‌رسد که شخص آقاي هاشمي مطرح نيست، شخصيت هاشمي است که مطرح است. آناني که مي‌خواهند قرائتي متفاوت از قرائت فکر امام را در جامعه پياده کنند به خوبي مي‌دانند افرادي چون هاشمي مانع بزرگي برايشان محسوب مي‌شود و نمي‌توانند به راحتي از اين مانع عبور کنند. پايگاه حضرت امام(ره) هنوز آنقدر ضعيف نشده است که آنها هر کاري مي‌خواهند انجام دهند. ياران امام در صحنه حضور دارند. اعتراضاتي که نسبت به اين جملات مطرح شد نشان مي‌دهد طرفداران امام در صحنه هستند. شفافيت مرزها نمي‌گذارد آقايان شرايط کشور را به 30 سال پيش برگردانند. اسلام و امام تمام افتخارش اين بود که حضورشان پاياني بود بر اين نوع تفکرات. بنابراين دوران سختي پيش رو داريم و ان شاءالله خدا کمک کند از اين مرحله سخت عبور کنيم.

چگونه مي‌توانيد يا مي‌خواهيد از اين مرحله عبور کنيد؟

تمام تلاش امام در دوراني که در تبعيد به سر مي‌بردند اين بود که به عده‌اي در حوزه‌ها ثابت کنند اسلام حکومت دارد. مگر مي‌شود دين حکومت نداشته باشد. ايشان حکومت ديني را حکومت مردمي کردند. در صحبت‌هاي مختلف هميشه حرف‌هاي منتقدان را مبني بر اينکه اسلام برنامه ندارد، نقض کردند و با اين کار خود مي‌خواستند اسلام واقعي را به همگان نشان دهند. ايشان کارهايي را که خود مردم مي‌توانستند انجام دهند به مردم سپردند. اما امروز مي‌بينيم حتي به اين مساله نيز خدشه وارد مي‌کنند. با رفتارهايي که با مردم مي‌شود چهره نظام را خدشه دار مي‌کنند. حتي دستاورد حکومتي زمان امام زير سوال مي‌رود.

مي خواهم بگويم راه برون رفت از اين وضعيت اين است که رفتار و سيره امام را به عنوان الگوي حکومتي در عصر حاضر قرار دهيم و تلاش کنيم اين سيره الگوي جمهوري اسلامي قرار بگيرد. اگر هم قرار است وحدتي برقرار شود بايد حول امام، راه امام و انديشه امام وحدت به وجود آيد و با تمام دشمنان اين نگاه برخورد شود.

شما اشاره کرديد اين نگاه دشمني با نگاه امام دارد. آيا وحدت با دشمن امکان پذير است؟

با دشمن نمي‌شود وحدت برقرار کرد اما مي‌شود به تفاهم رسيد. البته همه کساني که با سيره و انديشه امام مخالفت مي‌کنند قصد دشمني ندارند بلکه مخالفت آنها ناشي از برداشت‌هاي غلط و کج سليقگي است. البته در اين ميان هستند افرادي که عناد دارند و هدف شان انحراف از خط امام است.

چگونه مي‌توان به اين وحدت دست يافت؟

در حال حاضر چون شفاف سازي صورت گرفته به راحتي مي‌شود فهميد با چه کساني امکان وحدت وجود دارد.

آيا مي‌شود گفت نيروهاي خط امام در يک جبهه قرار گرفته‌اند؟

اين طور به نظر مي‌رسد. اظهارنظر درباره اينکه همه لزوماً در يک جبهه هستند يا نه، دشوار است. ولي بسياري از ياران قديمي دغدغه‌هاي فکري مشترکي پيدا کرده‌اند اما ممکن است از نظر سياسي در يک جبهه نباشند.

در انتخابات گذشته خانواده آقاي هاشمي يک طرف ماجرا بودند يا به عنوان نامزد انتخابات يا به عنوان مجري انتخابات. اين انتخابات از آن دست انتخاباتي بود که خانواده آقاي هاشمي هيچ نقشي نداشتند. اما باز هم نوک پيکان انتقادات و اعتراضات متوجه ايشان بود. شما تا حالا به اين موضوع فکر کرده ايد، چرا؟

در مثل مناقشه نيست. ما در تاريخ از اين گونه موارد زياد داريم. يکي از موارد مشهور آن صحراي کربلا است. زماني که امام حسين(ع) فرمودند به چه جرمي قصد کشتن مرا داريد، عده‌اي گفتند «بذنب ابي»، يعني از روي کينه‌اي که به حضرت علي(ع) داريم چنين قصدي داريم. در امام حسين موضوعي نديدند که مستوجب قتل باشد. حالا هم مي‌بينم همين منطق در مورد آقاي هاشمي وجود دارد. نقشي که آقاي هاشمي از پيدايش نهضت امام(ره) تاکنون ايفا کرده‌اند براي عده‌اي کينه شده است و نمي‌توانند از آن بگذرند. ايشان را ترور کردند، موفق نشدند. ترور شخصيتي کردند اما باز هم نتوانستند ايشان را از قلب مردم بيرون کنند چون بالاخره ياران امام به آقاي هاشمي به عنوان يک قهرمان مبارز مي‌نگرند. الان هم آقاي هاشمي مي‌تواند از انحرافات و پايمال شدن انديشه‌هاي امام جلوگيري کند. الان افرادي پيدا شده‌اند که مهم ترين وظيفه شان تهمت زدن به آقاي هاشمي است.

فکر مي‌کنيد اين افراد متوجه جايگاه آقاي هاشمي در بين مردم هستند و اين تهمت‌ها را مي‌زنند؟

اتفاقاً بحث من اين است. اگر مردم از آقاي هاشمي استقبال نمي‌کردند و فکر نمي‌کردند آقاي هاشمي جايگاهي ندارد که مهم نبود. آنها وقتي فهميدند نتوانسته‌اند مردم را از آقاي هاشمي و آقاي هاشمي را از مردم بگيرند دقيقاً صحبت‌هاي امام را يادآوري مي‌کند که فرمودند؛ «ملت بزرگ اسلام مصمم است به نهضت اسلامي خود ادامه دهد و اجازه دخالت خيانتکاران را در کشور خود ندهد». چيزي که ما امروز در آينه مي‌بينيم، امام 30 سال پيش در خشت خام مي‌ديدند. پيام امام براي آقاي هاشمي در 30 سال پيش مثل اين است که امروز صادر شده است.

پيش بيني مي‌کرديد از نماز جمعه آقاي هاشمي تا اين اندازه استقبال شود؟

اينچنين جمعيتي براي من غيرقابل پيش بيني نبود. هفته‌اي که اعلام شد نماز را آقاي هاشمي اقامه مي‌کنند هيجاني در بين مردم به چشم خورد. بنابراين غيرقابل پيش بيني نبود. نکته مهم اين ماجرا اين است که وقتي بدخواهان آقاي هاشمي (به تعبير امام) فهميدند هيچ کدام از تهمت‌ها و ناسزاهايشان نه تنها تاثيري در ذهن مردم نداشته بلکه باعث تثبيت جايگاه ايشان نيز شده اين عاملي براي تشديد کينه شد.

به همين دليل نماز جمعه دوم برگزار نشد؟

دلايل لغو شدن نماز جمعه ايشان را نمي‌دانم. پيرامون نماز جمعه، دفعه قبل مردم را کتک زدند و ايشان بسيار ناراحت و کسل شدند و گفتند چرا بايد در نماز مردم را کتک بزنند؟ بعد به خاطر اينکه اين حوادث تکرار نشود از حضور در نماز جمعه خودداري کردند.

هر بار که ايشان بخواهند نماز جمعه را اقامه کنند حتماً با چنين استقبالي روبه رو خواهند بود. آيا اين به اين معناست که بايد تريبون نماز جمعه را ترک کنند؟

اولاً من تصور نمي‌کنم ايشان نماز جمعه را ترک کنند. ثانياً ما اميدواريم مخالفان آقاي هاشمي واقعاً مصلحت نظام را در نظر بگيرند. اگر نماز جمعه نمازي دشمن شکن است و بايد باشکوه برگزار شود، اين نشانه اقتدار نظام است و به شخص آقاي هاشمي مربوط نمي‌شود. ايشان يکي از ارکان نظام هستند. بنابراين اگر بخواهند اقتدار نظام حفظ شود بايد ارکان نظام مثل آقاي هاشمي حفظ شوند و اين بعد از 30 سال افتخار بزرگي براي ملت و مسوولان نظام است که ما مي‌بينيم به رغم همه اتهاماتي که دشمنان خارجي و دوستان نادان داخلي به ما زدند و رفتار ناشايستي داشتند باز هم وقتي جايي سخن از ياران نظام و اصالت نظام به ميان مي‌آيد مردم در صحنه حاضر مي‌شوند.

آيا مجمع تشخيص مصلحت نظام آمادگي اين را دارد با اين شرايطي که کشور در آن قرار گرفته به سمت تلطيف فضا برود؟

اين مساله جزء مسووليت‌هاي مجمع است. يعني در قانون اساسي ظرفيتي که براي حل موضوع يا معضلات پيش بيني شده، مجمع است. مجمع است که اين مهم را بر عهده دارد. اما اينجا شيوه‌اي داريم به اين معني که رهبري معضلات را ارجاع دهند. اگر رهبري ارجاع بدهند قاعدتاً چون اين از وظايف مجمع است و ظرفيت قانوني لازم را دارد، مجمع سر باز نمي‌زند.

در مجمع براي خروج از اين وضعيت چنين بحثي شده است؟

در آخرين جلسه مجلس هنوز مسائل تا اين حد بحراني نشده بود. بنابراين بحث بر اينکه مجمع مسائل را حل کند، مطرح نبود. اما عده‌اي خارج از مجمع به بعضي از اعضاي مجمع پيشنهاداتي مي‌دادند. الان حدود يک ماه است که مجمع تعطيلات تابستاني داشت حالا اگر رهبري ارجاع دهند چون وظيفه مجمع است که رسيدگي کند حتماً اقدام مي‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر