اتحادیه اروپا رسما در مورد محاکمه یک شهروند فرانسوی و دو کارمند ایرانی سفارتخانه های بریتانیا و فرانسه در تهران به دولت ایران هشدار داده و خواهان آزادی فوری آن ها شده است.
جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اتهام های بازداشت شدگان پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز شنبه هشتم اوت در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی یرگزار شد.
ریاست ادواری شورای اتحادیه اروپا که هم اکنون بر عهده سوئد است روز شنبه در واکنش با انتشار بیانیه ای از برگزاری این دادگاه ابراز نگرانی کرد.
در این بیانیه از این که ایران یک شهروند فرانسه و دو کارمند ایرانی سفارتخانه های بریتانیا و فرانسه را در زمره متهمان قرار داده انتقاد شده است.
نازک افشار، کارمند بخش فرهنگی سفارت فرانسه با اتهام "اغتشاشگری و ایجاد شبکه و پناه دادن به اغتشاشگران در بخش فرهنگی سفارت فرانسه" مواجه است.
برنارد کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه اتهام های مطرح شده علیه خانم افشار را بی اساس خوانده است و پسر وی نیز در گفتگو با بی بی سی دادگاه را مضحک توصیف کرده است.
کارمند سفارت بریتانیا نیز حسین رسام نام دارد.
وزارت امور خارجه بریتانیا حضور حسین رسام در دومین جلسه محاکمه را "توهین آمیز" دانسته است.
ایران همچنین یک فرانسوی بنام کلوتید ریس را در رده متهمان قرار داده است.
اتحادیه اروپا به ایران هشدار داده است که هر اقدام علیه کشورهای عضو این اتحادیه شهروندان آن ها یا کارمندان سفارتخانه های آن ها را اقدامی علیه کل اتحادیه اروپا می داند.
این اتحادیه گفته است که محاکمه متهمان را از نزدیک زیر نظر دارد و در عین حال خواهان آزادی فوری کلوتید ریس حسین رسام و نازک افشار شده است.
منابع خبری ایرانی به نقل از آقای رسام در جلسه محاکمه نوشته اند که او "به دستور مقامات سفارت" اقدام به "ارتباط گیری با افراد و عناصر ذینفوذ احزاب و گروه های سیاسی" کرده است.
دولت بریتانیا گفته است که اقدام ایران برای محاکمه آقای رسام "به هیچ وجه قابل قبول نیست" و در بیانیه رسمی خود می گوید این اقدام "مستقیما ناقض تضمین هایی است که ما از مقام های ارشد ایرانی دریافت کرده بودیم."
منابع خبری همچنین حضور احمد زید آبادی (روزنامه نگار و دبیرکل سازمان دانش آموختگان دفتر تحکیم وحدت)، علی تاجرنیا (عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و نماینده مردم مشهد در مجلس ششم)، شهاب الدین طباطبایی (عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت)، هدایت آقایی (عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی)، محمد جواد امام (عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی) را در دادگاه روز شنبه تایید کرده اند.
حسین رسام در گفته های خود اتهام مطرح شده از سوی معاون دادستان در کیفرخواست مبنی بر حضور برخی دیپلمات های بریتانیایی در تجمعات اعتراضی را تایید کرد و همچنین گفت اعضاء سفارت بریتانیا "تا دو روز قبل از انتخابات" برای تحقیق درباره "گرایشات سیاسی مردم شهرهای مختلف و میزان مشارکت انها"به شهرهای مختلف ایران سفر می کردند.
او همچنین عنوان کرد دیپلمات های بریتانیایی با ستاد نامزدهای مختلف انتخابات نیز تماس گرفته بودند.
وزارت خارجه بریتانیا در بیانیه خود اعلام کرد که از طریق سفیر خود در تهران در تلاش است از موضع صریح مقام های ایرانی اطلاع حاصل کند و سپس "درباره اینکه چگونه به تازه ترین توهین پاسخ دهد تصمیم گیری خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر