۱۳۸۸ مرداد ۵, دوشنبه

گفتگوی "کوردستان" با همسر عبدالرحمان قاسملو نسل جوان کردستان ایران قاسملو را بازشناخته است!



22 تیرماه هر سال، سالگرد ترور دکتر عبدالرحمان قاسملو دبیرکل وقت حزب دمکرات کردستان ایران است. عوامل اعزامی از ایران با همکاری مامورانی که جمهوری اسلامی در کشور اتریش داشت، در جریان یک مذاکره رسمی ترور کردند. گفته می شود احمدی نژاد بعنوان واسطه تحویل سلاحی که با آن قاسملو ترور شد نقش داشته است.

قاسملو با وعده مذاکره میان رهبران وقت حزب دمکرات کردستان ایران و مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی بر سر قرار حاضر شد. قرار ملاقات در یک خانه انجام شد و قاسملو به وعده دهندگان مذاکره اعتماد کرد و سر قرار حاضر شده بود. اعتمادی که پیوسته بعنوان یک ساده انگاری تلقی شده است.

روزنامه "کوردستان" امسال، در سالگرد ترور قاسملو با همسر وی گفتگوئی کرده است که بخش هائی از آن را می خوانید.

نسرین قاسملو: کاک رحیم رشیدی روزنامهنگار به من تلفن کرد و گفت: "... روزنامهی "کوردستان" میخواهند در بیستمین سالگرد یاد و خاطرهی ترور وین با شما گفتگو نماید." پرسشها را برایم خواند. تقاضایشان را قبول کردم و بدینگونه پاسخ پرسشهای "کوردستان" را میدهم.

قبل از هر چیزی میخواهم بگویم "کوردستان" در روند مبارزه روزنامهنگاری کردی و مبارزات انقلابی تا به حال نقش شایسته ای در کردستان ایران ایفا کرده است. امیدوارم با تلاش و کوشش نویسندگان کنونی که بنا به گفتهی آقای رشیدی، اکثریت آنها جوانان مستعد و توانمندی هستند، بیشتر رشد و توسعه یابد. خودم پیشتر نیز گفتهام که خاطرات بسیاری با "کوردستان" دارم، آن زمانی که مخفیانه در تهران زندگی میکردم و در چاپ و پخش آن دکتر قاسملو را یاری میدادم.

کوردستان: 20 سال از ترور دکتر قاسملو میگذرد. شما بعنوان همسر دکتر قاسملو، پس از گذشت این بیست سال چه احساسی دارید؟

نسرین قاسملو: از اینکه این ترور در جامعهای دمکراتیک (پایتخت اتریش) صورت پذیرفت و در آنجا عدالت اجرا نشد، بیست سال است احساس نگرانی میکنم. از آنهایی که خون رهبران کرد را فدای منافع و مقاصد اقتصادیشان کردند عصبانیم. اندیشه دکتر قاسملو، اندیشهی انساندوستی و دمکراسیخواهی بود، و امروز ملت های دیگر ایران و آزادیخواهان این کشور همچون دکتر قاسملو فکر می کنند.

س ـ در سالهای اخیر، بخصوص از سال 1384 بدینسو، روز 22 تیرماه که روز ترور قاسملوست مردم کردستان همه ساله، مغارهها و بازارها را تعطیل می کنند، چراغ خانه های خود را خاموش می کنند تا یاد دکتر قاسملو را گرامی بدارند.

ج ـ خوشحالم که ملت کرد راه رهبران خویش را گم نکرده و به هر طریق ممکن یاد و خاطرهی آنها را گرامی می دارد. همین شیوه اعتراضی نشان میدهد که مردم کُرد خواهان جنگ و خونریزی نبوده و نیست. مبارزهای موفق اگر با هزینهای کمتر به پیروزی نائل آید، بسیار بااهمیت است. به ملت کرد و رهبران این مبارزه تبریک می گویم و دستانشان را میفشارم.

س ـ سال گذشته با همکاری کمیته حزب دمکرات به ایالات متحده آمریکا سفر کردید و در چند نشست مهم درباره پرونده ترور دکتر قاسملو صحبت کردید. چه نتیجه بدست آمد؟
ج ـ اشخاصی در سنای آمریکا از من دعوت کردند. از آنها پرسیدم که آیا اسناد لازم را جهت به گردش انداختن پرونده
ی وین دارند. زیرا دولت اتریش تاکنون نیز آماده نیست در این رابطه هیچگونه گامی بردارد. این ترور بیشتر قربانی معاملات بازرگانی شد. شما میدانید که حکومت وقت اتریش به ایران و عراق اسلحه فروخته بود، درحالی که این کشور به عنوان کشوری بیطرف در جنگ میان این دو کشور حق انجام این کار را نداشت. به این علت ترس بسیاری داشتند که در شرایط آن زمان این موضوع برملا شود. اما مطمئنم این پرونده به جریان خواهد افتاد و عدالت اجرا خواهد شد، بدین خاطر افرادی هستند که جهت اجرای این عدالت تلاش مینمایند، شاید من آن را به چشم خویش نبینم اما این حقیقت همیشه پوشیده باقی نخواهد ماند.
س ـ مردم کردستان شما را به عنوان مادر کردها می
شناسند. پیامی برای آنها ندارید؟
ج ـ من کاری آنچنانی برای کرد نکرده
ام که شایسته این همه احترام و محبت باشم. اما همیشه دلم با آنها و مبارزهاشان میباشد. میدانم آنها شایستهی زندگیای مترقیاند. آرزو دارم در ادامهی مبارزه برای آزادی ثابتقدم و اطمینان خاطر داشته باشند که موفق میشوند.
آرزو دارم هرگز راه و روش قاسملو را رها نکنند. کردها از این حق برخوردارند که جهت دستیابی به زندگی
ای بهتر، با وجود همهگونه استثمار و سرکوب، مبارزات مشروع خویش را ادامه دهند.

روزمانه‌ "کوردستان"، 513


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر