۱۳۸۸ تیر ۲۸, یکشنبه

شعارهای"مرگ بر روسیه و چین" نمازگزاران تهرانی، سوژه روزنامه آمریکایی

روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» با انتشار گزارشی، شعارهای نامرسوم نمازگزاران در نماز جمعه تهران به امامت آیت الله هاشمی رفسنجانی را مورد توجه قرار داد.

به گزارش عصر ایران روزنامه آمریکایی نوشت: "ندای «مرگ بر چین» چند بار در طول خطبه های هاشمی و پس از آن از سوی نمازگزاران شنیده شد و روسیه نیز همچون چین هدف معترضان قرار گرفت."

براساس این گزارش هر دو کشور – چین و روسیه – از جمله کشورهایی بودند که بلافاصله پس از پیروزی ماه گذشته احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب او را به رسمیت شناختند.

به نوشته «کریستین ساینس مانیتور» در حالی که آمریکا مدت هاست به عنوان «شیطان بزرگ» در ایران شناخته می شود اما در نماز جمعه تهران، ایالات متحده برای مدتی کوتاه از ایفای نقش شیطان بزرگ رهایی یافت و در عوض معترضان ، عصبانیت خود را معطوف شماری از رقبای جهانی آمریکا کردند.

براساس این گزارش هواداران موسوی در طول خطبه های اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور ذی نفوذ پیشین ایران بارها شعار «مرگ بر چین» و «مرگ بر روسیه» سر دادند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: این شعار بلافاصله پس از آن آغاز شد که هواداران احمدی نژاد شعار مشهور «مرگ بر آمریکا» را در طول خطبه ها سر دادند.

روزنامه آمریکایی با ذکر دلایل سردادن چنین شعارهای نامرسومی در نماز جمعه می نویسد: "آمریکا نباید خیلی امیدوار باشد که جای این کشور با سایر کشورها به عنوان دشمن درجه یک مردم ایران عوض شود. یکی از دلایل سردادن چنین شعارهایی تایید سریع محمود احمدی نژاد توسط چین و روسیه بوده است."

«کریستین ساینس مانیتور» در خصوص دیگر علل مخالفت های مردم با چین و روسیه می نویسد: "رفتارهای دولت چین با مسلمانان اویغور نیز یکی از دلایل نارضایتی مردم است."

برپایه این گزارش، شعارها علیه چین پس از آن آغاز شد که هاشمی در خطبه های نماز جمعه اقدامات دولت چین در سین کیانگ را به شدت محکوم کرد.

گاردین در مطلبی در این خصوص نوشته است: "رفسنجانی از سرکوب ناآرامی های اویغور انتقاد کردو اظهارات وی با فریادهای «مرگ بر چین» همراه شد."

«کریستین ساینس مانیتور» در ادامه به پوشش خبری حوادث اخیر چین در ایران و سایر کشورهای اسلامی پرداخته و می نویسد: "بخش عمده ای از مسلمانان نسبت به ناآرامی های چین سکوت اختیار کردند به استثنای ترکیه که نخست وزیر آن کشتار علیه اویغورها را نوعی نسل کشی نامید و از جنبه مسلمانان افراطی نیز القاعده تهدید به اقدامات متقابل کرد.

برپایه این گزارش، دولت ایران به خاطر آنچه واکنش سرد نسبت به کشتار اویغورها نامیده شده مورد انتقاد قرار گرفته است. نیویورک تایمز در همین زمینه گزارش داده که سه روحانی برجسته ایرانی از واکنش نرم دولت به رفتارهای چین در قبال مسلمانان اویغور انتقاد کرده اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر