هلال احمر ايران قصد دارد در بحبوحه تنش موجود بر سر محاصره دريايی غزه، کمک های انسان دوستانه ای را از راه دريا به غزه بفرستد. مواجهه با نيروهای دريايی اسرائيل، می تواند باعث بالا گرفتن تنش موجود ميان اسرائيل و ايران، به عنوان مهمترين دشمن تل آويو شود و حادثه ای مشابه ماجرای هفته گذشته را به بار آورد، همان حادثه ای که به برخورد نیروهای اسرائیل با شناور ترک انجامید و نه تن از فعالان حقوق بشر ترک را به کشتن داد.
اين اقدام در حالی صورت می گيرد که اسرائيل با فشار بين المللی برای انجام تحقيقات درباره عمليات نظامی عليه کشتی فعالان مخالفت کرده است. ايهود باراک وزير دفاع اسرائيل ديروز گفت اسرائيل خود به بررسی و تفحص از حادثه دست می زند و را ه های برطرف کردن محاصره غزه را بررسی می کند. اين رويکرد در سطح پائين تری از درخواست سازمان ملل مبنی بر انجام تحقيقات بين المللی قرار دارد.
آقای باراک گفت: "ما قصد داريم حوادث ياد شده را بررسی کنيم." وی با اعلام اينکه تحقيقات شامل بررسی ابعاد قانونی محاصره غزه نيز می شود، گفت: "ما چه از نظرسياسی و چه تشکيلات امنيتی، درس هايی از این ماجرا می گیریم."
جو بايدن معاون رئيس جمهور آمريکا پيش تر برای تبيين رويکرد جديد به اوضاع اقتصادی و انسانی غزه، آن هم در شرايطی که به نظر می رسد حمايت ايالات متحده از محاصره غزه در حال کمرنگ شدن است، با حسنی مبارک رئيس جمهور مصر گفتگو کرد. يک مقام ناشناس امنيتی مصر گفت محاصره شکست خورده است و مصر مرزهای خود به غزه را تا مدت نامحدودی باز نگاه خواهد داشت. مرز های مصر فعلاً تنها بر روی دانشجويان، بيماران و دارندگان گذرنامه خارجی باز است.
هلال احمر ايران که وابسته به دولت است در وب سايت خود اعلام کرد درخواست های فراوانی از داوطلبان پيوستن به سه کشتی عازم غزه دريافت کرده و تصميم گرفته ضرب الاجل نام نويسی را تا يک هفته تمديد کند. کشتی ها می توانند در اواخر ماه جاری آماده حرکت باشند.
اسرائيل که همواره از انجام يک حمله بازدارنده نظامی عليه تأسيسات هسته ای ايران سخن گفته است، اين طرح ها را به عنوان يک "تحريک جدی" و "تهديدی که پيش از تفکر عميق در دستور کار قرار گرفته"، محکوم کرده است.
ايگال پالمور سخنگوی وزارت خارجه اسرائيل گفت: "گر آنها عملاً کشتی ها را اعزام کنند، معنايش اين است که به دنبال رويارويی هستند." وی مشخص نکرد اسرائيل چگونه به اين اقدام واکنش نشان خواهد داد اما مقامات آن کشور اصرار دارند به هيچ کشتی اجازه شکستن محاصره غزه را نخواهند داد.
هنوز مشخص نيست ايران چگونه قصد دارد بدون دريافت کمک از کشورهای همسايه، کشتی های خود را به مديترانه برساند. راه مستقيم از کانال سوئز گذر می کند و اين آبراه تحت مديريت يک پيمان بين المللی است. اما به نظر می رسد مصر، که از محاصره غزه توسط اسرائيل حمايت کرده، مانع از عبور کشتی ها از اين معبر شود.
گزارش شده است که ايران در آخر هفته گذشته پيشنهاد استفاده از سپاه پاسداران برای حمايت از محموله ها را ارائه داده است؛ اقدامی که از ديد اسرائيل به عنوان يک چالش مستقيم عليه حق حاکميت آن کشور است.
فدراسيون بين المللی صليب سرخ که از هلال احمر ايران در خارج از مرزهای آن کشور نمايندگی می کند اعلام کرد هيچ اطلاعی از ارسال محموله ها ندارد و نمی تواند در اين مورد ابراز نظر کند.
مير جاودانفر کارشناس مسائل ايران می گويد تهران در پی جلب توجهات از ترکيه به سوی خود است. وی گفت: "اگر هيچ اتفاق ديگری هم نيفتد، ايرانی ها اعتبار جنبش آزاد غزه را خدشه دار خواهند کرد." خطر موجود اين است که اسرائيل سعی در متوقف ساختن محموله ياد شده به کمک زور کند و اين آتش يک مناقشه بزرگتر را برمی افروزد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر