علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده است که کشورش از روز سه شنبه (9 فوریه) روند غنی سازی اورانیوم تا سطح 20 درصد را آغاز خواهد کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران این خبر را در مصاحبه با شبکه یک تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد.
او گفت، ایران روز دوشنبه (8 فوریه) این موضوع را کتبا به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع خواهد داد. ناظران معتقدند این اقدام تشدید تنش ها در مناقشه اتمی ایران را در پی خواهد داشت.
اورانیوم غنی شده تا سطح 90 درصد در ساخت سلاح اتمی کاربرد دارد. ایران با رد اتهام های آمریکا و متحدان غربی اش می گوید که درصدد تولید بمب اتمی نیست.
کاخ سفید آمریکا هنوز به تصمیم تازه ایران واکنشی نشان نداده است.
اما یکی از مقام های ارشد دموکرات در کنگره آمریکا تصمیم ایران را محکوم کرده و بر تشدید تحریم های یک جانبه ایالات متحده و افزایش مجازات های بین المللی علیه ایران تاکید کرده است.
هاورد برمان، رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان روز یکشنیه هشدار داد که ایران مناقشه اتمی جاری را به یک بحران تبدیل کرده است.
او گفت: "باید کاملا روشن باشد که تهران به راه حل دیپلماتیک علاقه ای ندارد مگر اینکه این راه حل بر اساس شرایط مورد نظرش باشد، شرایطی که در نهایت به توانایی بمب هسته ای منجر خواهد شد."
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، تاکید کرده که راه برای مذاکره با غرب همچنان باز است.
او روز یکشنبه در نمایشگاهی در تهران به علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی دستور داد تا غنی سازی اورانیوم با غلظت بیست درصدی را آغاز کند.
رئیس جمهوری ایران می گوید، بر اساس مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران مجاز است که اورانیوم با غلظت بیست درصد را برای سوخت رآکتور تهران تولید کند.
در همین رابطه، علی اکبر صالحی گفته است: "آقای احمدی نژاد فرمودند فرصت زیاد نیست و اگر آنها {غرب} آمادگی ندارند، تبادل سوخت را بدون شرط و شروط اضافی انجام دهند و بر این اساس، به سازمان انرژی اتمی برای تامین سوخت رآکتور تهران آماده باش داده اند."
به گفته او، در صورت انجام غنی سازی، این کار در تاسیسات غنی سازی نطنز صورت خواهد گرفت.
از سوی دیگر، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه سی ان ان آمریکا از سیاست کاخ سفید در برابر ایران که بر مذاکرات چند جانبه بر اساس ارائه مشوق ها و تشدید تحریم ها استوار است، دفاع کرده است.
محافظه کاران در واشنگتن تردید دارند که این سیاست خط مشی اتمی ایران را تغییر دهد.
در مصاحبه تلویزیونی روز یکشنبه هیلاری کلینتون، درباره تصمیم تازه ایران برای غنی سازی 20 درصدی اورانیوم صحبتی نشد.
اما رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، در واکنش به تصمیم ایران، جامعه بین المللی را به اتخاذ موضعی واحد برای تشدید تحریم ها علیه ایران ترغیب کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا در دفاع از سیاست کاخ سفید گفت، یک سال پیش، روسیه و سایر کشورها در قبال "تهدید" اتمی ایران نظر متفاوتی داشتند، اما به گفته او، این کشورها در پی تصمیم آمریکا برای شرکت در مذکرات اتمی، موضعی مشابه موضع ایالت متحده در برابر ایران دارند.
هیلاری کلینتون به موضع چین که در ماه ژانویه امسال با تشدید تحریم ها علیه ایران مخالفت کرده بود، اشاره ای نکرد.
وزیر امور خارجه آمریکا به سی ان ان گفت که ایران هنوز "مشت گره کرده" خود را باز نکرده است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در ژانویه سال 2009 میلادی گفته بود، اگر کشورهایی مانند ایران "مشت گره کرده" خود را بگشایند، ایالات متحده دستش را به نشانه دوستی به سمت آن ها دراز خواهد کرد.
هیلاری کلینتون همچنین گفت کسی نمی داند اگر دولت ایران تصمیم نمی گرفت که بعد از انتخابات این قدر "سرکوبگر" شود، چه تحولی در مناقشه اتمی رخ می داد.
ایران می گوید که در وقایع پس از انتخابات با "اغتشاشگران" برخورد قانونی کرده است.
مقام های ارشد جمهوری اسلامی رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرده اند که تغییری اساسی در سیاست کشورش در قبال ایران نداده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر