۱۳۸۸ دی ۱۷, پنجشنبه

در رسانه‌های آلمان : واکنش به "فهرست سیاه" وزارت اطلاعات

دويچه وله : رسانه‌های آلمان انتشار فهرست بنیادها و رسانه‌های ممنوعه از سوی وزارت اطلاعات را نتیجه گسترش اعتراضات داخلی دانسته و آن را ابزاری برای تشدید فشارها بر جنبش سبز و برقراری سانسور دولتی خوانده‌اند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به تازگی دست به انتشار فهرستی زده ، که در آن ارتباط با بیش از ۶۰ بنیاد، موسسه و رسانه‌ خارجی برای شهروندان ایرانی ممنوع اعلام شده است.

معاون خارجی وزارت اطلاعات، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها ضمن اشاره به «توطئه‌های بیگانگان» و «تهاجم و براندازی نرم علیه جمهوری اسلامی»، از تلاش «دشمنان انقلاب اسلامی و سرشاخه‌های آنان در داخل و خارج کشور» در راستای «اهداف براندازانه» یاد کرده است.

ارتباط احمدی‌نژاد و متکی با "بنیادهای جنگ نرم" در خارج

به گفته مقامات امنیتی جمهوری اسلامی، «هرگونه ارتباط ، عقد قرارداد و اخذ امکانات از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی با این موسسات و بنیادهای جنگ نرم غیرقانونی و ممنوع است». این مقامات افزوده‌اند که «هرگونه کمک‌های نقدی و غیرنقدی از خارج از کشور برای جریانات، احزاب و گروه‌های سیاسی غیرقانونی است».

به گزارش سایت "پارلمان‌نیوز" صرف‌نظر از درستی یا نادرستی ادعاهای وزارت اطلاعات در ارزیابی خود از موسسات و بنیادهای خارجی، «این نکته تامل‌برانگیز است، که مقام ارشد امنیتی دولت دهم نام بنیادی را در فهرست ممنوعه و درگیر در جنگ نرم گنجانده و هرگونه ارتباط با آن را از مصادیق براندازی اعلام کرده است که دست کم دو تن از اعضای همین دولت، از جمله محمود احمدی‌نژاد آشکارا در جلسات آن حاضر شده و با اعضای آن به گفت‌وگو نشسته‌اند».

این بنیاد "شورای روابط خارجی آمریکا" است، که به عنوان سازمانی غیردولتی وظیفه برقراری ارتباط میان آمریکا و جهان را دنبال می‌کند.

به گفته "پارلمان‌نیوز"، محمود احمدی‌نژاد در مهرماه سال ۸۵ در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اعلام کرد: «در جلسه‌ای که با شورای روابط خارجی آمریکا داشتیم در محل اقامتمان، من دیدم که آنها هم خیلی دلسوزی می‌کنند برای ملت ایران.»

در سال ۸۸ نیز مصاحبه‌ای از سوی سایت این شورا با منوچهر متکی صورت گرفت و انتشار یافت که به هیچ‌وجه از سوی وزارت امور خارجه تکذیب نشد.

در پایان این گزارش درخواست شده است، «در صورتی که مقامات امنیتی همچنان مصر هستند که اعلام رسانه‌ها و بنیادهای مشمول جنگ نرم و براندازی از مجراهای قانونی و به دور از ملاحظات سیاسی صورت گرفته است، نخست قانون را در مورد اعضای ارشد دولت جاری و ساری ساخته و آن‌ها را به جرم ارتباط با "موسسات برانداز" به دادگاه معرفی کنند.»

"فهرست سیاه وزارت اطلاعات بی‌ثمر است"

تلویزیون شبکه یک آلمان در گزارشی با اشاره به "فهرست سیاه" وزارت کشور عنوان برخی از نهادها و موسساتی را در این فهرست ذکر کرد، که سبب شگفتی همگانی شده است. سازمان بین‌المللی"دیده‌بان حقوق‌بشر" و دانشگاه ییل از جمله موسسات ممنوعه به حساب می‌آیند.

تلویزیون اول آلمان هدف این اقدام وزارت اطلاعات را ادامه افزایش فشار بر جنبش سبز خواند و پیامد این محدودیت‌های ارتباطی را بی‌ثمر دانست. به گفته تلویزیون شبکه یک آلمان، این فهرست و دستورالعمل مانعی برای تماس ایرانیان با موسسات بین‌المللی نخواهد بود.

روزنامه معتبر "فرانکفورتر آلگماینه" نیز انتشار این فهرست از سوی مسئولان امنیتی جمهوری اسلامی را نشانه گسترش سانسور دولتی و در راستای سرکوب جنبش اعتراضی در ایران دانسته است.

"ترس مقامات ایران از تفکر مردم"

وزارت اطلاعات، افراد را از هرگونه ارتباط «غیرمتعارف» با «سفارتخانه‌ها، اتباع بیگانه و مراکز و عوامل وابسته به آن‌ها برحذر داشته» و خواسته است که برای «خنثی‌سازی برنامه‌های بیگانگان و جریانات فتنه‌انگیز» با این وزارت‌خانه همکاری لازم را به عمل آورند.

از سوی دیگر اشارات مقامات امنیتی مبنی بر دستگیری شهروندان کشورهای خارجی در ایران، زنگ خطری برای سفر و اقامت اتباع کشورهای خارجی در ایران قلمداد شده است. وزارت امورخارجه آلمان نیز در سایت رسمی خود، اتباع آلمان را از شرکت در تظاهرات برحذر داشته است. در هشدار مقامات آلمانی به شهروندان خود بویژه تاکید شده است، که از تهیه فیلم و عکس از تجمعات سیاسی خودداری کنند، «زیرا چنین اقدامی به عنوان جاسوسی» در ایران تلقی می‌شود.

برخی از رادیوهای فارسی زبان در خارج از کشور نظیر "بی‌بی‌سی"، "رادیو فردا" و "صدای آمریکا" و شبکه‌های ماهواره‌ای از جمله رسانه‌هایی هستند که «هر گونه ارتباط توسط افراد حقیقی و حقوقی» با آنها ممنوع اعلام شده است.

دنفورت استین، رئیس صدای آمریکا، در واکنش به این فهرست گفت: «شرم‌آور است که مقامات ایران از اندیشه و کلام مردم خود می‌ترسند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر