سرویس جهانی بی بی سی، جاناتان مارکوس : دولت ایران با برگزاری تظاهرات در تهران و سایر شهرهای این کشور در پی آن بوده است که با آوردن هوادارانش به خیابان ها تلاش کند جنبش مخالف را منزوی کند.
راهپیمایی هایی که به نفع دولت برپا شده همراه با جدی تر شدن تهدیداتی بوده است که علیه مخالفان دولت مطرح بوده است.
روشن است که مقام های ایران در پی آنند که هواداران خود را گردآورند و با جلب کمک و همدردی آنها، مخالفان را به مبارزه بطلبند.
ارزیابی ابعاد تظاهرات طرفداران دولت در تهران و شمار زیادی از شهرهای دیگر این کشور، دشوار است؛ اما روشن است که آنها را دولت سازماندهی و هماهنگ کرده است.
گزارش ها حاکی است که امروز (۳۰ دسامبر)، برخی از کارخانه ها را تعطیل کرده اند تا کارگران با اتوبوس به محل تظاهرات ها منتقل شوند.
حمله مقام های ایران علیه مخالفانشان اکنون دو شاخه دارد.
آنها از یک سو علیه بریتانیا، آمریکا و اسرائیل دست به حملات غیر دیپلماتیک زده اند و مقامات این کشورها را متهم کرده اند که به آتش ناآرامی سیاسی در داخل ایران دامن می زنند- که به وضوح ثابت می کند که حاکمیت در ایران تلاش دارد نیروهای مخالفش را بازیچه قدرت های خارجی نشان دهد.
اما حملات دولت همزمان به طور فزاینده ای لحن ترسناک مذهبی به خود می گیرد؛ توصیف کردن دست کم برخی از معترضان به عنوان "محارب با خدا"، توصیفی است که می تواند توجیه کننده نظر حکومت مبنی بر لزوم مرگ آنها باشد.
در هر حال پیام دولت شدید اللحن تر شده است، اظهارات اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران یک نمونه بارز است: "دوره مدارا با آشوبگران و اغتشاشگران تمام شده و از این به بعد پلیس با هر کس که در این گونه تظاهرات شرکت کند برخورد شدید و قاطعی خواهد داشت. علاوه بر این دستگاه قضایی هم شدت برخورد خود را افزایش داده است".
همه اینها دست و پنجه نرم کردن دولت های خارجی با حاکمان ایران را دشوارتر از گذشته می کند.
در حالی که ضرب الاجل پیشنهاد هسته ای جدید آمریکا و متحدانش برای ایران سریعا به سر می رسد، زمینه برای اعمال تحریم های جدید اقتصادی علیه این کشور و همچنین تقابل خصمانه بیشتر میان دولت ایران و دولت های غربی آماده می شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر