۱۳۸۹ مرداد ۲۳, شنبه
نمايندگان طرفدار احمدينژاد خواستار برخورد با مطهري و توکلي شدند
علي مطهري به تازگي، در مصاحبهاي که با مجلس سروش انجام داده است، محمود احمدينژاد و همفکرانش را به گروه فرقان تشبيه کرده و تصريح کرده است بسياري از روحانيون تنها به دليل ملاحظه رهبري از وي حمايت ميکنند.
علي مطهري، همچنين مجلس هفتم و هشتم را، مجلسي «تاحدودي تحقير» شده خوانده است که به گفته وي قاطعانه در برابر دولت موضع نميگيرد؛ وي همچنين خواستار «سئوال» از رئيس دولت در مجلس است تا به گفته وي «قانونگريزي»هاي محمود احمدينژاد کنترل شود؛ مطهري افزون بر اين شخص محمود احمدينژاد را متهم به «تکروي» کرده است.
در همين حال، احمد توکلي، ديگر نماينده اصولگرا، محمود احمدينژاد را به دليل اجرا نکردن مصوبات مجلس به «استبداد راي»، « نقض قانون» و «گردنکشي در برابر قانون اساسي» متهم کرده است.
در واکنش به اين انتقادات، روز شنبه سايتها و رسانههاي طرفدار محمود احمدينژاد و در راس آنها خبرگزاري دولتي جمهوري اسلامي، به طور گسترده سخنان نمايندگان طرفدار محمود احمدينژاد را پوشش داده که خواستار برخورد قضايي با اين دو نماينده مجلس شدهاند.
از ميان اين نمايندگان فاطمه آليا، عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، خواهان برخورد دستگاه قضايي با اين دو نماينده شده و گفت: «امروز اتهامات نادرستي عليه رئيس جمهور مبني بر فاصله گرفتن از روحانيت و تشبيه کردن نزديکان وي به گروهکهاي منحرف تروريستي توسط برخيها انجام شده است.»
اشاره فاطمه آليا به تشبيه علي مطهري است که محمود احمدينژاد و همفکرانش را همانند گروه فرقان دانسته بود؛ گروهي که مسئوليت ترور مرتضي مطهري را برعهده گرفت.
اين نماينده مجلس با بيان اينکه علي مطهري در زمان «اغتشاشات» و در جريان «فتنه» نيز به ميدان نيامد گفت: «در شرايطي که پس از باج دادن فتنهگران به بيگانگان، دشمنان ملت جسور شده و هجمههاي ناجوانمردانهاي را از خارج و داخل عليه دولت مردمي و مقتدر با پشتوانه راي بينظير وارد ميکنند اين نوع اظهار نظر ها و وارد آوردن اتهامات غير منطقي و غير اصولي آب به آسياب دشمن ريختن است.»
فاطمه آليا همچنين در واکنش به اظهارات احمد توکلي گفته است که رئيس جمهوري شخص دوم کشور است و برداشت وي از قانون جرم تلقي نميشود.
فاطمه آليا گفت: «ملت انتظار دارد رييس قوه قضاييه طبق قانون به اتهامات مطرح شده عليه رئيس جمهور رسيدگي کند و اين موضوع را هم مانند رسيدگي به پرونده سران فتنه به بايگاني تاريخ ارجاع ندهد.»
محسن کوهکن، سخنگوي هيات رئيسه مجلس، نيز در واکنش به اظهارات اين دو نماينده گفت: «بايد مرز بين توهين و انتقاد را تشخيص دهيم و کاري نکنيم رييس جمهور به عنوان شخص اول اجرايي کشور تضعيف شود.»
جواد ابطحي، ديگر نماينده طرفدار محمود احمدينژاد، با درخواستي مشابه از قوه قضاييه گفت: «دستگاه قضايي نبايد توهين به رئيس جمهوري که با ?? ميليون راي مسئوليت اجرايي کشور را بر دوش گرفته است را ناديده بگيرد.»
سيد حسين نقوي حسيني، نماينده ورامين و ارسلان فتحيپور نماينده کليبر، نيز دو نماينده ديگري هستند که از قوه قضاييه خواستند با دو همکار منتقد خود برخورد کند.
در همين حال، محمود احمدي بيغش، عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، سخنان احمد توکلي را ناشي از «عقدههاي دروني» و اظهارات علي مطهري را ناشي از «توهم» دانست.
محمود احمدي بيغش همچنين تشبيه «گروه احمدينژاد» به گروه فرقان از سوي علي مطهري را «توهين آميز و بدون ارزش» خوانده و گفت: «من بارها گفتهام که علي مطهري متاسفانه دچار توهم شده و تعادلي ندارد و نبايد براي حرفهايش زياد ارزش قايل شد که شايد حرفهايش بيشتر طنزگونه است.»
محمد کرميراد، ديگر عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، نيز اظهارات علي مطهري را «جرم» دانسته است.
مهدي کوچکزاده، نماينده هوادار احمدينژاد در واکنش به اظهارات اين دو نماينده منتقد دولت گفت: «نسبت دادن عباراتي همچون بيدين، گردنکش و نظاير آن به رييس جمهور اثبات کننده اين است که اظهارات آنها از سر بغض و کينه است.»
حميد رسايي، نيز گفته است «اتهاماتي مانند اينکه آقاي احمدينژاد تفکرش تفکر گروه فرقان است از جمله مواردي است که رئيس قوه قضاييه بايد تذکر دهد که متاسفانه تاکنون اقدامي صورت نگرفته است.»
وي در واکنش به اظهارات احمد توکلي و علي مطهري گفت: «متاسفانه کساني که ... دولت را به قانونشکني و مقاومت در برابر دستورات ولايت فقيه متهم ميکنند، خودشان در درجه اول بايد به دليل تصويب قوانيني که اجراي آن براي دولت غيرممکن است اين اتهامات را پاسخ دهند.»
اين نمايندگان در حالي خواستار برخورد با علي مطهري و احمد توکلي شدهاند که محمود احمدينژاد، خود، پيش از اظهارات اخير علي مطهري، از وي شکايت کرده و اين پرونده هماکنون در دادسراي کارکنان دولت در حال رسيدگي است.
۱۳۸۹ مرداد ۲, شنبه
امام جمعه مشهد: در جنگ سایبری خلاف شرع نداریم. هک کنید
امام جمعه مشهدمقدس، در دیدار با شورای مرکزی شبکه خودجوش فعالان فرهنگی-اجتماعی مشهد، با تاکید بر جریان داشتن جنگ فعلی در فضای مجازی، اولویت اصلی را پس از تحکیم مبانی اعتقادی نظام و نیروهای انقلاب، ورود با تمام توان در عرصه جنگ سایبری دانستند.
به گزارش «وبلاگ نیوز» آیت الله علم الهدی ضمن ترسیم فضای مجازی فعلی به میدان جنگ به شورای مرکزی این شبکه گفت: دشمن فضای مجازی را تصرف کرده است. بنده خدمت آیت الله سیستانی در نجف رسیدم. دیدم تمام اطلاعات ایشان از ایران از فضای مجازی است. حتی خواستم با ایشان صحبت کنم، چون وقت کم بود ایشان می گفتند من همه اینها را می دانم. یک مرجع تقلید عالیقدر و بزرگ تشیع کانال اطلاعاتی اش فضای مجازی شده است، چه برسد به اینکه یک جوان دانشگاهی و حوزوی و یا یک آدم معمولی! و می بینید که دشمن فضای مجازی را میدان جنگ کرده است. حال شما در وبلاگ نویسی بنشینید حساب کنید، اگر فرضاً ما در داخل و خارج ۱۰میلیون وبلاگ نویس داشته باشیم، ۹میلیون و پانصدهزارش بر ضد اسلام است.
امام جمعه مشهد مقدس با تاکید بر این که در حال حاضر لازم است اولویت فعالان فرهنگی، حضور در فضای مجازی باشد افزود: جنگ سایبری را جدی بگیرید. با وبلاگ طنز، علمی یا ادبی و یا هک کردن، با هر وسیله ای که می توانید به جنگ بروید. هر چه هست الان جنگ است. مسئله جنگ ما در فضای مجازی به این حد رسیده است که هر کس دستش می رسد با هر وسیله ای که می تواند متوسل بشود. این را بدانید که مسلم است همانطور که در جنگ برخی اوقات خلاف شرع ها جایز می شود در جنگ سایبری هم خلاف شرع ها جایز می شود. یعنی الان شرایطی است که شما با هرچه که به دستتان می رسد بزنید. ملاحظه هیچ طرف را هم نکنید چون شما نزنید دشمن شما را می زند.
در پایان این گزارش که از سوی شبکه وبلاگی مجاهدان مجازی منتشر شده است آیت الله علم الهدی تصریح می کند: در این دو اولویت (تحکیم مبانی اعتقادی نظام و نیروهای انقلاب و ورود با تمام توان در عرصه جنگ سایبری) هر چه قدر هم که نیرو بگذارید، تمام شدنی نیست و به اولویت دیگری نمی رسید.
باید مجروحین جنگ نرم را شناسایی و مداوا کرد
به گزارش فارس، سردار سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه در اولین دوره آموزش مربیان درس آمادگی دفاعی که صبح امروز شنبه آغاز شد، اظهار داشت: برنامهها در بسیج که به دنبال فرامین امام (ره) است باید به بهترین نحو اجرا شود و بتوانیم کمال بهرهبرداری را داشته باشیم.
وی افزود: بحث آموزش دفاعی در سطح نوجوانان بسیار بااهمیت است ولی متاسفانه تاکنون از این فرصت خوب استفاده نشده است. ما باید بتوانیم برای آینده انقلاب از این فرصت خوب استفاده کنیم.
جعفری ادامه داد: جمهوری اسلامی بدون انقلاب اسلامی و استمرار آن معنایی ندارد و در سمت نقطه مقابل، این دیدگاه را مخالفین انقلاب اسلامی دارند و مدعی هستند که وقتی نظام اسلامی مستقر شده دیگر نیازی به تداوم انقلاب نیست.
وی با بیان اینکه این نگاه به دو شکل مطرح میشود، گفت: تعداد اندکی این نوع نگاه را اعلام میکنند و تعداد زیادی آن را بیان نمیکنند ولی این هدف را دنبال میکنند و اگر در این راه حتی موجب کند شدن حرکت انقلاب شوند در کار خود پیروز شدهاند.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: سپاه و بسیج مسئول حفظ و نگهداری انقلاب و دستاوردهای آن است و استمرار انقلاب اسلامی به این معنا است که جامعه و نظام ما هم در داخل و هم در خارج دائما در حال تحول به سوی خوبیها، ارزشها و احکام قرآنی است و این رسالت بزرگ انقلاب اسلامی است و راه بسیار طولانی و پرخطری دارد زیرا همه استکبار برای مقابله با آن برخاستهاند و یک نبرد بزرگ بین انقلاب و استکبار شروع شده، ادامه دارد و پایانی نخواهد داشت.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: عمقبخشی داخلی و خارجی انقلاب به عنوان رسالت سپاه به تصویب مقام معظم رهبری رسیده و به سپاه و بسیج ابلاغ شده است. عمقبخشی داخلی به عهده بسیج گذاشته شده که مقابله با جنگ نرم نیز شامل آن است.
وی افزود: ما امروز هم در جنگ هستیم و فقط آن هشت سال جنگ نبود و اینکه فقط صیانت از مرزها در صحنه فیزیکی وظیفه سپاه و بسیج است، اشتباه میباشد. ما در جنگ نرم با دشمنان هستیم و برنامهها و اقدامات پنهان و آشکار آنها در این زمینه مشخص است منتهی مشکلی که وجود دارد این است که ما در این جنگ کمتر حس جنگ و جنگیدن را داریم.
جعفری ادامه داد: این تفاوت جنگ نرم با جنگ سخت است، اگر در جنگ نرم جنگ بیشتر حس میشد افراد و امکانات بیشتری در مقابل آن بسیج میشدند و پیامدهای جنگ نرم که سالها است در آن قرار داریم را سال گذشته دیدیم. ما باید قبل از اینکه جنگ نرم به اقدام و مقابله فیزیکی منجر شود، آن را درک کنیم و برای مقابله با آن بسیج شویم. زیرا وظیفه و رسالت ما دفاع از انقلاب اسلامی است و این دفاع صرفا نشستن و آمادگی برای زمانی که تهدید واقع میشود، نیست.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: حفظ نظام جمهوری اسلامی به حفظ اسلام وابسته است و در راستای چنین ماموریت خطیری مهم و سرنوشتسازی که رسالت سپاه و بسیج است، کار بر روی نسل جوان و سرمایهگذاری ایران هدف اصلی دشمنان در جنگ نرم است زیرا این قشر بسیار آسیبپذیرند و از سویی بسیار مستعد برای حضور در صحنههای انقلاب و جانفشانی در راه انقلاب هستند. این نسل هم یک فرصت است و هم آسیبپذیر و دشمن بر روی آنها سرمایهگذاری کرده و ما هم جز چند کار ساده کاری نکردهایم.
جعفری در ادامه با اشاره به درس آمادگی دفاعی گفت: این درس که قانونگذار سالها پیش طراحی کرده و قرار بود بسیج در این راه سرمایهگذاری کند، صرفا آشنایی دانشآموز با سلاح نبود. در درس آمادگی دفاعی قبل از آموزش کار با سلاح باید آمادگی دفاعی به دانشآموز آموخته شود و شاید اصلیترین دلیل تعطیلی و تضعیف این درس این بود که به این سمت رفتیم تا کار با سلاح را به آنها بیاموزیم در صورتی که هدف، آمادگی دفاعی دانشآموزان بود.
وی ادامه داد: معلوم نیست که همه مردم علاقمند به حضور در صحنه جنگ نرم برای دفاع باشند، همانطور که در دفاع مقدس درصد نیروهایی که میتوانستند در جبهه حضور پیدا کنند با درصد آنهایی که آمدند خیلی متفاوت بود اما دفاع از انقلاب و دستاوردهای آن صرفا در صحنههای نظامی خلاصه نمیشوند.
وی افزود: ما 8 سال با تهدید سخت در جنگ تحمیلی و چند سال با ضد انقلاب درگیر بودیم ولی تهدید نرم سالها است که ما را تهدید میکند. و ما برای درس آمادگی دفاعی در مدارس و دبیرستانها حتما احتیاج به بازنگری جدیدی داریم که بخش کمی از آن شاید کار با سلاح باشد.
جعفری خاطرنشان کرد: اجبار کار با سلاح را میشود برداشت و اجباری برای این کار نبود. چه بسا فردی که از کار با سلاح میترسد در صحنههای دیگر و کار فرهنگی آمادگی خیلی از کارها برای دفاع از انقلاب را داشته باشند و مقام معظم رهبری هم تاکید کردند که بین بسیجیان نظامی و غیرنظامی تفکیکی صورت بگیرد.
فرمانده کل سپاه اظهار داشت: نگاه جدید تحولی و راهبردی به درس آمادگی دفاعی موضوعی است که فرصت را برای هر دانشآموز و جوان این کشور که اکثرشان آماده دفاع از انقلاب هستند، ایجاد کنند.
وی افزود: ما نمیتوانیم فقط بر روی فعالیتهای نظامی در درس آمادگی دفاعی در بسیج تمرکز کنیم بلکه باید صحنههای مختلف را در بسیج ایجاد کنیم و زمینههای فرهنگی را به وجود بیاوریم و در درس آمادگی دفاعی لزومی نداشت که صرفا به امور نظامی بپردازیم.
جعفری ادامه داد: نگاه مربیان باید به موضوع درس آمادگی دفاعی بسیج و ایفای نقش جوانان در دفاع از انقلاب عوض شود تا این تحول به وجود بیاید؛ هدف اصلی تقویت باورها و اعتقادات نسل جوان در استمرار انقلاب و مقابله با جنگ نرم است و باید روی این موضوع سرمایهگذاری جدی صورت گیرد.
فرمانده کل سپاه در خصوص تغییر کتب درس آمادگی دفاعی گفت: کتابهای جدید درس آمادگی دفاعی باید سال آینده آماده شود ولی تا آن زمان که این کتابها آماده میشود ما نباید مثل گذشته عمل کنیم و صرفا به بخش نظامی بپردازیم. نیاز امروز نسل جوان برای دفاع از انقلاب تطبیق دادن وظیفه یک جوان مسلمان و نشان دادن الگوهای جهاد در صحنههای جدید تهدید است.
جعفری با بیان اینکه ما نباید در افتخارات گذشته خود بمانیم بلکه باید از آنها برای آینده استفاده و بهرهبرداری کنیم، گفت: این درخواست رهبری از سپاه و بسیج و همه مردم است و به دلیل اینکه نتوانستیم در جنگ نرم خوب دفاع کنیم، تلفاتی دادیم و این به دلیل این است که ما بلد نیستیم در این حوزه خوب بجنگیم مانند سالهای اول جنگ تحمیلی. ولی در آن زمان دغدغهمان این بود که یاد بگیریم چگونه با دشمن مقابله کنیم در جنگ نرم هم به همین صورت است. ما باید یاد بگیریم چگونه با دشمن در جنگ نرم مقابله کنیم و رهبری سالهاست که بر این موضوع تاکید میکنند و ما حتما میتوانیم در این جنگ هم پیروز شویم.
وی با بیان اینکه سختی کار فرهنگی سختی فکری است، اظهار داشت: آنهایی که میتوانند در جبهه جنگ نرم پیشتاز باشند، الزاما آنهایی نیستند که میتوانند سلاح به دست بگیرند. این افراد باید شناسایی شوند و باید همت مضاعف داشت تا بتوان در این صحنه کاری انجام داد و لازمه آن تحول در این نوع نگاه است.
جعفری افزود: نحوه تعامل نوجوانانی که در جنگ نرم زخمی شدهاند، کار هر کسی نیست. مربیان آمادگی دفاعی باید مجروحین جنگ را شناسایی، جمعآوری و آنها را مداوا کند البته این کار سختی است و برگزاری این دوره آموزشی به همین منظور است.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: اگر از فرصتهای موجود درست استفاده نکنیم، ممکن است در چند سال آینده دوباره با مشکل مواجه شویم و هدف ما گسترش دین و یک قدم نزدیک شدن به تشکیل جامعه اسلامی است.
جعفری با اشاره به مراحل پنجگانه انقلاب که مقام معظم رهبری پیشبینی کردند، گفت: پیروزی انقلاب استقرار نظام اسلامی، تشکیل دولت اسلامی، ساختن جامعه اسلامی و کمک به توسعه جامعه جهانی اسلام مراحل پنجگانه انقلاب است و ما در مرحله سوم و چهارم هستیم و البته سه مرحله پایانی باید با هم پیش برود.
جعفری با بیان اینکه دشمن در حوزههای مختلف به جنگ با ایران پرداخته، گفت: موضوع حجاب و عفاف که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند، هم در این راستا است. ظاهر جامعه ما باید اسلامی باشد البته به زور نمی شود این کار را کرد. درست است ولی آن اقدام غیر زور چیست و چرا شروع نمیشود؟ البته اخیرا اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: نقش جوانان همانطور که در پیروزی انقلاب مؤثر بود در استمرار انقلاب هم مؤثر است و عمقبخشی انقلاب در جامعه رسالت سرمربیان آمادگی دفاعی در سرتاسر ایران است.
فرمانده کل سپاه با اشاره به تحریمهای اقتصادی اخیر علیه ایران گفت: تحریمهای اقتصادی اثر در حرکت انقلاب نداشته و نخواهد داشت و این تحریمها همیشه باعث قویتر شدن انقلاب بوده است و البته اینها را دشمنان نمیفهمند.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: متمرکز شدن بر روی آموزش نظامی بسیجیان مشکلی بود که باعث عقبماندگی در حوزه جنگ نرم شد. البته دولت فعلی بودجههای خوبی در حوزههای فرهنگی گذاشته است که با دورههای قبل قابل مقایسه نیست و باید کارهای مؤثر در این حوزه انجام شود.
فرمانده کل سپاه در خصوص مشکلات بازنشستگان سپاه نیز گفت: اقداماتی در حال صورت گرفتن است که مشکل بازنشستگان سپاه برطرف شود و ما به دنبال برقراری ارتباط با این قشر هستیم. قطعا ما در دفاع از انقلاب بازنشسته نداریم و بازنشستههای سپاه در قالب بسیج به انجام ماموریتها میپردازند.
جعفری همچنین در خصوص روش عضوگیری در سپاه تصریح کرد: روش عضوگیری در سپاه عوض شده و به عضویابی تبدیل شده است که در حال انجام میباشد و اگر فرزندان پاسداران جزء بهترینها باشند حتما عضویابی می شوند و در سپاه شاغل خواهند شد.
فرمانده کل سپاه در پاسخ به این سؤال که چرا با پاسداران حامی فتنه برخورد نشد، گفت: خیلی از ابهامات رفع شده و آنها قانع شدند حرکت اشتباه بوده و این بهتر از برخورد فیزیکی و حذف است.
جعفری همچنین در خصوص محاکمه سران فتنه اظهار داشت: محاکمه سران فتنه قرار است مردمی باشد و این محاکمه در حال صورت گرفتن در اذهان مردم است و محاکمه قانونی هم در زمان خود صورت میگیرد و خود آنها هم متوجه شدند که دیگر جایی در بین مردم ندارند و این بزرگترین محاکمه و ضربه به آنها است.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص عملکرد دولتهای گذشته در حوزه فرهنگی گفت: در دو دولت هشت ساله اول انقلاب این نگاه که باید سرمایهگذاری بر روی اقدامات فرهنگی در جامعه بر روی جوانان صورت گیرد، وجود نداشته و حتی شاید برخی از مسئولان اجرایی کشور نیز به دنبال بیبند و باری بودند و حتی زمانی که مقام معظم رهبری به یکی از وزیران آن زمان فرمودند تهدید فرهنگی آن شخص گفت کدام تهدید و این نشان میدهد که آن فرد در کمال نفهمی تشریف داشت.
فرمانده کل سپاه در ادامه در خصوص احتمال حمله آمریکا به ایران گفت: مرزهای ما مسلح هستند و آمادگی کامل داریم و به همین دلیل دشمن جرأت حمله نمیکند. آمریکا همه چیز را برای حمله به ایران آماده کرده و زیرساختهایش را تهیه کرده ولی جرأت حمله را ندارد زیرا میدانند شکست میخورند.
وی افزود: آمادگی نظامی سپاه خیلی خوب است و دلیلش این است که ما بعد از جنگ بر روی تجهیزات دفاعی و آمادگی کشور تمرکز کردیم و 20 سال برای این کار زمان داشتیم و روند خودکفاییها بسیار خوب است و از جدیدترین موشکها تا پیشرفتهترین تانکها را خودمان میسازیم.
جعفری در پایان خاطرنشان کرد: آمادگیهای آینده سپاه باید همه جانبه باشد و ما تهدیدات آینده را فقط نظامی را نمیبینیم و تقسیم مأموریتها بین بخشهای مختلف سپاه که اخیرا صورت گرفته باعث میشود آمادگیها بیشتر شود.
Iran won't trade with countries imposing sanctions
TEHRAN (Reuters) – Iran warned on Saturday it would stop trading with countries that impose restrictions on its assets abroad in the face of tightening international sanctions over the Islamic state's disputed nuclear activities.
The United States, the United Nations and the European Union have imposed new restrictions on Iran over its nuclear enrichment activities, which the West fears could lead it to make a bomb.
The fourth round of U.N. sanctions calls for measures against new Iranian banks abroad if a link to the nuclear or missile programs is suspected and for vigilance on transactions with any Iranian bank, including the central bank.
"Any country that creates limitations for Iran's assets, we will stop trading with them," Hamid Borhani, deputy head of the Central Bank of Iran, told the semi-official Mehr news agency. "We have to protect our assets."
Iran, the world's fifth-largest crude oil exporter, says it needs nuclear technology to generate power.
The latest measures are mainly aimed at vital sectors of Iran's economy such as banking and energy, which analysts say will raise the cost of trade by making it more difficult to transfer funds or insure cargoes.
Iran says any sanctions imposed on its banking sector will create instability in the world's financial system although the Islamic state will find ways to protect its assets.
The United Arab Emirates, a Washington ally, told financial institutions in the Gulf Arab country in June to freeze any accounts belonging to dozens of firms targeted by the fourth round of U.N. sanctions.
The hardline Iranian leader has consistently played down the impact of sanctions. President Mahmoud Ahmadinejad has called the U.N. sanctions a "used handkerchief."
The new sanctions imposed on Iran's banking and financing system may block transactions in euros and dollars.
Iran said on Friday it will shift to other currencies for payment of its oil exports. The dollar is the standard currency for oil trade, but transactions can in theory be carried out in whatever currency the parties involved decide۱۳۸۹ تیر ۳۱, پنجشنبه
نشانههای افزایش احتمال حمله به ایران
به گزارش "تایم" نشانههای آمادگی آمریکا و اسرائيل برای حمله به مراکز هستهای ایران آشکارتر شده است. آمریکا پایگاههای خود را در آسیای مرکزی تقویت کرده و اسرائيل مشغول جا به جا کردن تجهیزات جنگی است.
در پی گسترش تحریمهای اقتصادی، نشانههای تشدید بحران مناسبات ایران و آمریکا، هر روز آشکارتر میشود. "جو کلاین" نویسنده نشریه تایم در تازهترین مقاله خود فاش میکند که طرح حمله به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی، بار دیگر در دستور کار واشنگتن قرار گرفته است. همزمان، در پی عملیات انتحاری پرتلفات در مسجد جامع زاهدان، آیتالله خامنهای جهان اسلام را به مقابله با «تروریسم وحشی و کور»ی فرا میخواند که به نظر وی برانگیخته «سیاستهای خباثت آمیز آمریکا و انگلیس و مزدوران دولتی و غیر دولتی آنان در منطقه» است.
تکنولوژی هستهای جدید
در این شرایط بحرانی، به گزارش نشریه الکترونیکی "۲۰ دقیقه" در سوئیس، قرار است روز شنبه (۲۴ ژوئيه) یک مرکز تحقیقات "اتم ترکیبی" در ایران افتتاح شود.
رسانه سوئیسی به استناد گزارش روز چهارشنبه (۲۱ ژوئیه) خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران مینویسد که مرکز تحقیقاتی تازه قرار است طی مراسم ویژهای از سوی سازمان انرژی اتمی ایران گشوده شود. این نشریه میافزاید:«ساخت یک رآکتور قابل استفاده و بهرهبرداری از تکنولوژی اتم ترکیبی تحولی مهم است.»
تمام رآکتورهای فعلی جهان از تکنولوژی تجزیه اتم استفاده میکنند و تکنولوژی ترکیب اتم، تا به حال مورد بهره برداری قرار نگرفته است. رآکتور مجهز به این تکنولوژی، به عنوان ماده خام برای تولید انرژی اتمی، تنها به آب یا اکسیژن نیاز دارد.
ادعای جمهوری اسلامی درباره تحقیق پیرامون تکنولوژی جدید، در شرایط فعلی میتواند جهان غرب را بیشتر تحریک کند. غرب، جمهوری اسلامی را متهم میکند که زیر پوشش "انرژی اتمی صلحآمیز" برای ساختن بمب اتمی تلاش میکند.
آمادگی پایگاههای آسیای مرکزی
جو کلاین، نویسنده تایم، که به نوشته زوددویچه تسایتونگ شبکه ارتباطی قدرتمندی در پنتاگون دارد، مینویسد:«در حلقههای قدرت واشنگتن، دوباره با جدیت از طرح حمله به تاسیسات اتمی ایران سخن گفته میشود. در واشنگتن به شدت شایع شده که هلیکوپترهای نظامی اسرائيل تجهیزات زیادی را به پایگاه "توبروز" در صحرای جنوبی این کشور انتقال دادهاند. آمریکائیها نیز پایگاههای خود در آسیای مرکزی را برای حمله آماده کردهاند.»
کلاین معتقد است که آمریکائیها امروز بیشتر از دو یا سه سال پیش میدانند که برای جلوگیری از اتمی شدن ایران کدام مراکز اتمی این کشور را باید مورد حمله قرار دهند. وی مینویسد:«تلاشهای سرویسهای اطلاعاتی در منطقه به رشد این آگاهی کمک زیادی کردهاند.»
نویسنده تایم در مقاله خود میافزاید:«همسایگان ایران، برای جلوگیری از اتمی شدن جمهوری اسلامی فشار میآورند. یوسف العتیبه سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن طرفدار حمله نظامی آمریکا است. ترکیه، مصر، عربستان سعودی و حتی اردن تهدید کردهاند که اگر از دسترسی جمهوری اسلامی به بمب اتمی جلوگیری نشود، آنها نیز برنامه اتمی خود را آغاز خواهند کرد.»
ایران، علاقمند به جنگ؟
در این شرایط خطرناک، لحنی که آیتالله خامنهای و محمود احمدینژاد در برابر آمریکا و جهان غرب پیش گرفتهاند، سبب شده است که مفسران غربی از «علاقه رهبران ایران به ورود به یک جنگ برای برون رفت از بحران داخلی» سخن بگویند.
روز پنجشنبه، در مراسم هفتمین روز درگذشت قربانیان عملیات انتحاری در مسجد جامع زاهدان، آیتالله خامنهای مسلمانان جهان را به مبارزه با «تروریسم وحشی و کور آمریکا و انگلستان» فراخواند. آقای خامنهای گفت:«در منطقه ما، تروریسم وحشی و کور زائیده سیاستهای خباثتآلود آمریکا و انگلیس و مزدوران دولتی و غیردولتی آنها است.»
پیش از آن، در حالی که کاخ سفید واشنگتن عملیات انتحاری زاهدان را به شدت محکوم کرده بود، محمود احمدینژاد، این عملیات را دنباله تحریمهای بینالمللی و پشتیبانی آمریکا از مبارزات مردم ایران پس از انتخابات پرسش برانگیز ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ دانست.
گزارش سالانه عفو بین الملل درباره مجازات اعدام در ایران
در گزارش سالانه عفو بین الملل ایران به برگزاری محاکمات غیر منصفانه و افزایش شمار اعدامها در خلال سال گذشته متهم شده است.
عفو بین الملل، از سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر، در گزارش پیرامون موارد اجرای مجازات اعدام در کشورهای مختلف جهان در سال 2009 میلادی، بخشی را نیز به نحوه برگزاری محاکمات و صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اختصاص داده است.
عفو بین الملل در مقدمه این گزارش، کشورهای ایران، چین و سودان را متهم می کند که همچنان اعدام را به عنوان یک ابزار سیاسی به کار گرفتند و در سال گذشته، همانند سالیان قبل، بیشترین احکام اعدام در جهان را به اجرا گذاشتند.
در این گزارش، تعداد اعدام های صورت گرفته در جمهوری اسلامی در خلال سال 2009 میلادی بیش از سیصد و هشتاد و هشت مورد اعلام شده که پس از چین، با جمعیت بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، ایران را در رده دوم جهانی قرار می دهد.
بشنوید
عفو بین الملل یادآور می شود که در حالیکه مقامات ایرانی ادعا می کنند که صدور و اجرا مجازات اعدام اقدامی مشروع و پذیرفتنی است، در مواردی به اجرای مخفیانه این احکام مبادرت کرده اند و دولت این کشور در مورد تعداد اعدام ها نیز آمار رسمی منتشر نمی کند و به همین دلیل، احتمال زیاد می رود که آمار اعدام ها بیش از رقمی باشد که در این گزارش ذکر شده است.
عفو بین الملل می افزاید که در یک دوره هشت هفته ای، بین اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری در 2 ژوئن، تا زمان اجرای مراسم ادای سوگند او در 5 اوت سال گذشته، این سازمان اجرای یکصد و دوازده مورد اجرای حکم اعدام را ثبت کرد در حالیکه در خلال پنج ماه و نیم پیش از این تاریخ نیز، شمار اعدام ها به دست کم یکصد و نود و شش مورد می رسید.
دست کم در چهارده مورد، احکام محکومان به اعدام در ملاء عام به اجرا در آمد.
این سازمان مدافع حقوق بشر تاکید می کند که در بیشتر موارد، احکام اعدام در پی محاکماتی صادر شد که از نظر قوانین بین المللی و معیارهای ناظر بر صدور اینگونه احکام، باید آنها را مخدوش و غیرمنصفانه معرفی کرد.
براساس این گزارش، در میان اعدام شدگان ایرانی در سال گذشته، پنج محکوم نوجوان نیز دیده می شدند، یعنی کسانی که هنگام ارتکاب جرم مورد اتهام کمتر از هجده سال سن داشتند.
اعدام نوجوانان آشکارا با قوانین و معاهدات بین المللی تعارض دارد و در سال های اخیر به ندرت در جهان دیده شده و کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل - که ایران نیز از جمله امضاکنندگان آن است - مجازات اعدام برای کودکان را ممنوع اعلام کرده است.
اعدام به عنوان حربه سیاسی
در این زمینه، عفو بین الملل به صدور و اجرای حکم اعدام دلارا دارابی اشاره می کند که با وجود دستور رئیس قوه قضائیه برای توقف احرای حکم، به اجرا گذاشته شد.
گزارش عفو بین الملل به خصوص تاکید دارد که مقامات جمهوری اسلامی همچنان از مجازات اعدام به عنوان حربه ای علیه زندانیان سیاسی استفاده کرده اند و از جمله، در ماه مه سال گذشته، تنها ساعاتی پس از وقوع انفجار در مسجدی در سیستان و بلوچستان، در زاهدان سه نفر را به اتهام عضویت در گروه جندالله، که مسئولیت این انفجار را پذیرفته بود، به دار آویختند.
در حالیکه این سه نفر هنگام وقوع انفجار در زندان بودند، مقامات امنیتی ایران مدعی شدند که "اعتراف" کردند مواد منفجره برای استفاده در ساخت بمب را از خارج به ایران آورده و در بمب گذاری و آدم ربایی دست داشته اند.
عفو بین الملل به اعدام چند شهروند کرد ایرانی از جمله احسان (اسماعیل فتاحیان)، به اتهام "محاربه با خدا" هم اشاره کرده و می نویسد که وی در دادگاه بدوی به ده سال حبس و تبعید داخلی محکوم شده بود اما دادگاه تجدید نظر این احکام را به اعدام افزایش داد.
این شهروند کرد ایرانی در نامه ای از زندان پیش بینی کرده بود که به دلیل خودداری از شرکت در "اعترافات تلویزیونی" با خطر اعدام مواجه است.
گفته می شود که در زمان تدوین گزارش عفو بین الملل برای دست کم بیست و یک نفر دیگر از شهروندان کرد ایران، از جمله دو زن، احکام اعدام صادر شده و این افراد رسما در انتظار اجرای حکم هستند.
عفو بین الملل همچنین صدور و اجرای احکام اعدام برای تخلفات جنسی در ایران را یادآور می شود و به پرونده رحیم محمدی، محکوم به اعدام به اتهام لواط، و همسرش کبری بابایی، محکوم به سنگسار به اتهام زنا، اشاره دارد که هر دو به اتهام "زنای محصنه" محاکمه و به مرگ محکوم شده اند.
عفو بین الملل می افزاید که در مورد زنای محصنه، نحوه اجرای مجازات اعدام بستگی به تصمیم قاضی دارد و با وجود اینکه در سال 2002، یک بخشنامه قضایی دستور تعلیق مجازات سنگسار را صادر کرد، اما پس از آن نیز همچنان مواردی از سنگسار محکومان گزارش شده و در ژانویه سال 2009، سخنگوی قوه قضائیه ایران گفت که این بخشنامه فاقد وزن قضایی است و قضات می توانند آن را نادیده بگیرند.
در اجرای اینگونه مجازات، در ماه مارس سال 2009، ولی آزاد در زندان لاکان رشت در شمال ایران به شکلی مخفیانه سنگسار شد.
تحولات جهانی
در مقدمه گزارش سالانه عفو بین الملل آمده است که در سال 2009، جامعه جهانی شاهد پیشرفتی چشمگیر به سوی خاتمه دادن به "ارتکاب قتل قضایی توسط دولتها" بود و برای نخستین بار از زمان گردآوری آمار مجازات اعدام توسط عقو بین الملل، هیچ مورد اعدام در اروپا گزارش نشد.
در این سال، بروندی و توگو، در آفریقا، به کشورهایی پیوستند که مجازات مرگ را ملغی کرده اندو به این ترتیب، تا مجازات اعدام از قوانین کیفری نود و پنج کشور جهان به طور کامل خارج شده در حالیکه بسیاری دیگر از کشورها، به طور رسمی یا غیر رسمی اما بدون تغییر در قوانین، صدور و اجرای این نوع مجازات را متوقف کرده اند.
در میان کشورهای آفریقای سیاه، تنها دو کشور بوتسوانا و سودان همچنان مجازات اعدام را در قوانین خود حفظ کرده اند و در قاره آمریکا نیز، به جز ایالات متحده، حکم اعدام درهیچ کشور دیگری به اجرا در نیامد و در آسیا، افغانستان، اندونزی، مغولستان و پاکستان سالی را بدون مجازات اعدام سپری کردند.
عفو بین الملل، کاهش موارد اعدام در این کشورها را تحت تاثیر تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل در سال های 2007 و 2008 می داند که خواستار توقف صدور و اجرای احکام اعدام به عنوان گامی به سوی الغای نهایی اینگونه مجازات در قوانین تمامی کشورها شده بود.
در این گزارش، از آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا به عنوان مناطقی با بیشترین موارد صدور و یا اجرای احکام اعدام در سال گذشته یاد شده و به خصوص از دو کشور ایران و عربستان سعودی به عنوان تنها کشورهایی نام برده شده است که در تخطی آشکار از قوانین و ضوابط حقوقی بین المللی، به اعدام نوجوانان زیر هجده سال نیز مبادرت کرده اند.
در سال گذشته، براساس ارقام رسمی دولت ها، هفتصد و چهارده نفر در هجده کشور جهان اعدام شدند که این آمار شامل موارد اعدام در چین نمی شود.
به دلیل پنهانکاری دولت چین، آمار دقیقی از شمار اعدام ها در آن کشور دردست نیست هرچند احتمال می رود این ارقام به چند هزار نفر رسیده باشد.
عفو بین الملل در این گزارش رویکرد معمول دولت های چین، بلاروس، ایران، مغولستان، کره شمالی و ویت نام در پنهانکاری در زمینه صدور و یا اجرای مجازات اعدام را به باد انتقاد گرفته و نوشته است که اگر، همانطور که این دولت ها ادعا می کنند، اعدام اقدامی مشروع از سوی تلقی می شود، دلیلی وجود ندارد که صدور و اجرای احکام اعدام در خفا و به دور از نگان مردم این کشورها و جامعه جهانی صورت گیرد.
در مورد خاورمیانه و شمال آفریقا، گزارش عفو بین الملل حاکی از آن است که در طول سال گذشته میلادی، محاکم و مراجع قضایی پانزده کشور در این منطقه دست کم هشتصد و شصت و سه مورد احکام اعدام صادر کردند که از آن میان، در مصر دست کم پنج حکم، در ایران تعدادی نامعلوم، در عراق دست کم یکصد و بیست حکم، در لیبی دست کم چهار حکم، در عربستان سعودی دست کم شصت و نه حکم، در سوریه دست کم هشت حکم و در یمن دست کم سی حکم اعدام صادر و تعدادی از آنها به اجرا گذاشته شد.
در مورد نحوه اجرای احکام اعدام، گزارش عفو بین الملل به اعدام با طناب دار، تیرباران، گردن زدن، سنگسار، صندلی الکتریکی و تزریق مواد کشنده اشاره می کند.
به گفته این سازمان، ارقام مربوط به شمار اعدام ها در کشورهای مختلف براساس آمار ارائه شده توسط دولت ها (در مواردی که چنین آماری انتشار می یابد)، آمار گردآوری شده توسط سازمان های بین المللی، مدافعان حقوق بشر، رسانه های همگانی و پژوهشگران تهیه شده است.
نوجوان ایرانی محکوم به اعدام آزاد شد
یک نوجوان ایرانی که در ارتباط با ارتکاب قتل عمد مجرم شناخته و به اعدام محکوم شده بود پس از هشت سال از زندان آزاد شده است.
علی مهین ترابی، بیست و چهار ساله، به اتهام قتل عمد در سن شانزده سالگی محاکمه و به مجازات اعدام محکوم شده بود اما پس از ارجاع و رسیدگی مجدد به پرونده در دادگاه، این حکم به قتل غیرعمد تخفیف یافت و این فرد با پرداخت دیه روز گذشته از زندان آزاد شد.
محمد مصطفایی، وکیل مدافع علی مهین ترابی، با انتشار این خبر در وبلاگ شخصی خود، آزادی موکل خود پس از هفت سال و هفت ماه و یازده روز حبس را نتیجه تلاش افراد بسیاری دانسته و از اعضای خانواده مهین ترابی، فعالان حقوق اجتماعی، هنرمندان، خبرنگاران، روزنامه نگاران و کسان دیگر یاد کرده است.
آقای مصطفایی، که وکالت شمار دیگری از محکومان نوجوان را نیز بر عهده داشته است، در این نوشته نسبت به اجرای احکام شمار دیگری از شهروندان ایرانی که به دلیل ارتکاب جرایمی در سن نوجوانی به اعدام محکوم شده بودند ابراز تاثر کرده است.
سابقه پرونده اتهامی علی مهین ترابی به نزاعی در سال 1381 در رجایی شهر کرج باز می گردد که در جریان آن، جوان دیگری به نام مزدک به ضرب چاقو جان خود را از دست داد.
پس از این ماجرا، علی مهین ترابی به اتهام قتل عمد مزدک بازداشت و محاکمه شد هر چند در جریان بازجویی و محاکمه، ضمن قبول همراه داشتن چاقو، تاکید داشت که ضربه ای که مزدک را از پای درآورد عمدی نبوده و در نتیجه فشار جمعیت به او وارد شد.
در جریان محاکمه، پدر مقتول به عنوان یکی از اولیای دم خواستار پیگیری اتهام قتل عمد و اعدام علی مهین ترابی بود در حالیکه مادر مقتول از حق قصاص گذشت کرد.
در آبان ماه سال 1382، دادگاه علی مهین ترابی را در ارتباط با اتهام قتل عمد مجرم شناخت و او را به مجازات قصاص نفس همراه با پرداخت سهم دیه مادر مزدک از سوی پدر او، که خواستار قصاص بود، محکوم کرد.
صدور این رای با انتقادات و اعتراضات گسترده هواداران حقوق مدنی و میثاق های بین المللی حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در داخل و خارج از ایران مواجه شد که خواستار تغییر این حکم و لغو صدور و اجرای احکام اعدام برای مجرمان جوان شدند.
با پیگیری هایی که صورت گرفت و از جمله مکاتبان وکیل مدافع، پرونده برای رئیس قوه قضائیه وقت ارسال شد که به دلیل ایرادات و ابهاماتی که در پرونده وجود داشت، آن را برای رسیدگی مجدد به دادگاه هم عرض ارجاع کرد.
تغییر حکم
سرانجام دادگاه دوم با توجه به محتویات پرونده و نحوه رسیدگی به آن در دادگاه اول، اتهام قتل عمد را وارد ندانست و با صدور حکم قتل غیر عمد، متهم را به پرداخت دیه محکوم کرد و علی مهین ترابی سرانجام پس از پرداخت دیه از زندان آزاد شد.
آزادی این مجرم نوجوان با استقبال وکیل مدافع و طرفداران حقوق مدنی مواجه شده است اما تبدیل مجازات اعدام در این مورد خاص نشانه تغییر در رویه قضایی و قوانین جزایی جمهوری اسلامی در مورد مجازات مجرمان نوجوان نبوده است.
علی مهین ترابی آزادی خود را مدیون بازنگری پرونده و صدور حکم برائت از اتهام قتل عمد بر اساس رسیدگی مجدد به محتویات پرونده و شواهد موجود بوده و در گزارش وکیل مدافع در این مورد، به تغییر در نگرش جمهوری اسلامی نسبت به اعدام نوجوانان اشاره ای نشده است.
جمهوری اسلامی ایران از جمله امضا کنندگان کنوانسیون حقوق کودک و در نتیجه، به اجرای مفاد آن متعهد است.
این کنوانسیون در ماه نوامبر سال 1989، مصادف با سی امین سالگرد صدور اعلامیه حقوق کودک، به تصویب اعضای سازمان ملل رسید و از سپتامبر 1990 جنبه اجرایی یافت.
ماده 37 کنوانسیون حقوق کودک صدور و اجرای احکام اعدام در مورد افرادی را که در سن زیر هجده سال مرتکب جرم شده اند ممنوع کرده است.
ایران (با جمعیتی حدود هفتاد میلیون نفر) از لحاظ آمار صدور و اجرای احکام اعدام در رده دوم جهانی پس از چین (با جمعیتی بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر) قرار دارد و دادگاه های جمهوری اسلامی همچنان به صدور حکم اعدام برای مجرمان نوجوان هم ادامه می دهند هر چند معمولا اجرای حکم تا پس از رسیدن سن محکوم به هجده سالگی به تعویق می افتد.
در قوانین جمهوری اسلامی، بر خلاف قوانین اکثر کشورهای جهان، قتل عمد هم معمولا یک جرم خصوصی محسوب می شود که مستلزم پیگیری اولیاء دم به عنوان شاکیان خصوصی است و توقف یا اجرای حکم اعدام به نظر اولیاء دم و تصمیم آنان در پافشاری بر اجرای حکم قصاص یا چشم پوشی از آن بستگی دارد.
شخصیت ها و نهادهای داخلی و بین المللی مدافع حقوق بشر، ضمن تاکید بر لزوم لغو مجازات اعدام به طور عام، صدور و اجرای این احکام در مورد محکومان نوجوان را به شدت مورد اعتراض قرار داده و تعهدات بین المللی ایران در این زمینه را یادآور شده اند.